Vitamix täyttää 100 vuotta!

Tätä juhlistamme tietenkin pitkin vuotta monin eri tavoin. Seuraa meitä sivustollamme, sekä sosiaalisessa mediassamme ja juhli kanssamme!

Vitamixin historiaa

Kaikki alkoi intohimosta valmistaa terveellistä ruokaa

Kaikki alkoi intohimosta valmistaa terveellistä ja herkullista ruokaa. Vitamix perustettiin USA:ssa Papa Barnardin toimesta vuonna 1921. Hänestä tuli vuosien saatossa terveysteollisuuden pioneeri. Hän opiskeli ja opetti kaiken mitä pystyi terveydestä yhdistettynä terveelliseen ruokaan, erityisesti täysruokiin. Vuonna 1937 Papa Barnard alkoi myydä ‘Vita-Mix’:ia – keittiövälinettä jolla pystyi helposti ja nopeasti valmistaa terveellistä ruokaa alusta loppuun. Tänä päivänä Vitamix-blenderit ovat kokkien, ravintoloiden ja miljoonien kotitalouksien luottolaitteita!

Vitamixilla hoidat suurimman osan eri keittiölaitteiden töistä ja terveellisten aterioiden valmistaminen onkin helpompaa kuin koskaan. Höyryävän kuumista keitoista jäisiin jälkiruokiin, maukkaisiin kastikkeisiin, soseisiin ja raakakakkuihin. Ascent-sarjan lisäosien (pienten 225 ml sekoituskuppien ja 600ml sekoituspullojen) avulla voit lisäksi hienontaa sipulia, valmistaa yrttimausteseoksia tai vaikkapa valmistaa pieniä annoksia smoothieta tai smoothiekulhoja, kastikkeita, pestoa, pähnkinävoita ym. Pienimmät astiat toimivat kaiken lisäksi loistavasti säilytysastioina ja ne ovat helposti pinottavia. Valmistele annokset vaikka valmiiksi astioihin edellisenä iltana ja aamulla nakkaat ne vain blenderiin ja sekaisin.

Ammattilaisten valmistamia USA:ssa

Vitamix-laitteet ovat kestäviä ja luotettavia – niissä yhdistyy teho ja tarkkuus sekä innovatiivinen teknologia ja design.  Ne valmistetaan USA:ssa insinöörien toimesta, jotka ovat alan kovimpia ammattilaisia. Riippuen mallista, saat Vitamixille lisäksi 5–10 vuoden täystakuun. Takuu kattaa kaiken mitä laatikossa toimitetaan – laite, kannu, tampperi. Luonnollisesti sen piiriin kuuluvat myös mahdolliset huoltotyöt sekä toimitusmaksut. Hankinta on siis täysin riskitön Vitamixin käyttäjille!

Laatua ja kestävyyttä

Vitamixit on valmistettu kestämään vuodesta toiseen – samoin korkealaatuisin tuloksin. Sen ansiosta, että ne on suunniteltu helppokäyttöisiksi, pysyvät Vitamixit keittiön työtasolla päivittäisessä käytössä. Et halua koskaan piilottaa sitä kaappiin! Vitamixin terät on valmistettu huolella kestämään kovimmatkin raaka-aineet. Tämän vuoksi ne on laserleikattu karkaistusta ruostumattomasta teräksestä. Tämän huikean laadun ansiosta voit hienontaa, sekoittaa, jauhaa jauhoksi ja vaivata kaikkea mitä kannuun päätyy.

Avain Vitamixin moottorin pitkään elinikään on jäähdytyksessä. Sen lisäksi, että Vitamixeissa on ylikuumenemissuoja sisäänrakennettuna, ovat insinöörimme optimoineet ilmankierron moottorin ympärillä kanavoimalla ilmaa niihin osiin jotka tarvitsevat sitä eniten.

Koneen jokaisen osan optimointiin on laitettu valtavasti työtä. Jokaisen osan täytyy toimia täydellisessä harmoniassa, jotta kone voi valmistaa täydelliset tulokset kerta toisensa jälkeen. Tämän ansiosta saavutat Vitamixilla parhaan mahdollisen yhdistelmän makua ja tekstuuria vuodesta toiseen.

Vitamixin perustaja – terveyden edistämisen pioneeri

Vitamix® keskittyi alusta alkaen “Papa” Barnardin kautta voimakkaasti kasvipohjaiseen ja terveellisemmän syömisen merkitykseen. Vaikka paljon on tapahtunut vuodesta 1921 lähtien, painopiste on edelleen sama – parempi terveys valmistamalla enemmän ruokaa alusta loppuun itse, luonnollisista aineksista sekä hyödyntämällä enemmän hedelmiä ja vihanneksia.

Barnardin intohimo “täysruokaa” kohtaan alkoi, kun hänen sukulaisensa sairastui. Tämän seurauksena perheestä tuli kasvissyöjiä, vähentäen sekä kahvin että sokerin käyttöä. Huomattuaan tämän elämäntavan muutoksen edut omassa elämässään, he alkoivat ymmärtää kasviperäisten ruokien voiman terveyden edistämisessä.

1930-luvun loppuun mennessä Barnard-perhe oli tehnyt terveellisen ruokavalion edistämisestä elämäntehtävänsä. He myivät terveysruokaa ja vitamiineja postimyynnillä. Ja kun Papa Barnard huomasi, että tehosekoittimella voidaan valmistaa terveellistä, ravitsevaa ruokaa joka vielä  maistui hyvältä, hän teki ensimmäisen Vita-Mix-tehosekoittimen – jota myytiin myös perheen kaupassa.

Merkittävin tapa, jolla Vitamix on osallistunut terveysasioiden edistämiseen globaalisti, on jatkuvasti kehittämällä parempia sekoittimia. Markkinoiden johtavan suunnittelun ja tekniikan ansiosta terveellisten ruokien valmistaminen kotona, omassa keittiössä on helpompaa, nopeampaa ja maukkaampaa.

Lue lisää Vitamix-historiasta TÄÄLTÄ.

Ruokakirja “A Global Celebration” – globaali juhlistus

Olemme koonneet tämän e-kirjan sekä juhlistaaksemme 100-vuotisjuhlaamme, että kiittääksemme kaikkia miljoonia Vitamix-käyttäjiä ympäri maailmaa. Kirja on täynnä huolella ympäri  maailmaa valittuja kansainvälisiä reseptejä.  Löydät kirjasta maukkaita, yksinkertaisia ja terveellisiä ideoita jotka taatusti boostaavat ruoanlaittoasi. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yuzulla maustettu smoothie, Snickers nice cream, matbuha tai leipävanukas? Lataa ilmainen e-kirja täältä: Vitamix Anniversary Cookbook

Jodi Bergin haastattelu

Dr. Jodi Berg on neljännen sukupolven johtaja Vitamixilla.

Vitamix-malleja läpi vuosien