Färsk ingefära Pound Cake

Home / Allmänt / Färsk ingefära Pound Cake
  • 2 ¼ koppar (270 g) vetemjöl (fullkorn)
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • ½ koppar (120 g) naturell yoghurt
  • ¼ koppar (60 ml) sojamjölk eller mellanmjölk
  • 3 ägg
  • ¾ koppar (170 g) smör
  • 1 kopp (200 g) socker
  • 2,5 x 1,3 cm skiva citronskal
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 ½ tsk färsk ingefära
  1. Värm ugnen till 180°. Smörj en ugnsäker form med smör eller olja.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  3. Lägg resten av ingredienserna i Vitamix kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1 till en början.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  6. Låt blendas i ca 45 sekunder.
  7. Häll i skålen med torra ingredienserna och rör noga.
  8. Häll smeten i brödformen eller på en bit vax papper. Baka i ugnen i 1 timme och 15 min.
Related Posts

Leave a Comment

eight + thirteen =

Vitamixin ammattilaitteetlöydät täältä!
+