- 2 ¼ koppar (270 g) vetemjöl (fullkorn)
- 2 tsk bakpulver
- ¾ tsk salt
- ½ koppar (120 g) naturell yoghurt
- ¼ koppar (60 ml) sojamjölk eller mellanmjölk
- 3 ägg
- ¾ koppar (170 g) smör
- 1 kopp (200 g) socker
- 2,5 x 1,3 cm skiva citronskal
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 ½ tsk färsk ingefära
- Värm ugnen till 180°. Smörj en ugnsäker form med smör eller olja.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
- Lägg resten av ingredienserna i Vitamix kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Låt blendas i ca 45 sekunder.
- Häll i skålen med torra ingredienserna och rör noga.
- Häll smeten i brödformen eller på en bit vax papper. Baka i ugnen i 1 timme och 15 min.