Tämä on täydellinen resepti joululeivontaan, mutta tietysti nämä herkulliset keksit maistuvat ympäri vuoden!

Gingersnap Cookiet

Määrä: 24 kpl
Aika: 1 h

Ainekset

  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl melassia tai (tummaa) siirappia
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 1,8 dl margariinia tai voita
  • 0,8 dl kaneli-sokeriseosta

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot, inkivääri, suola, ruokasooda ja kaneli kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
  3. Laita kananmuna, melassi tai siirappi, sokeri ja margariini tai voi Vitamix-kannuun (mainitussa järjestyksessä). Sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta nopeudelle 10. Sekoita noin 15 sekuntia.
  6. Kaada seos kulhoon kuivien ainesten päälle. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
  7. Pyörittele pieniksi palloiksi (ø n. 2,5 cm) ja pyörittele ne sitten kaneli-sokeriseoksessa. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Älä aseta niitä liian lähelle toisiaan, n. 5 cm välit ovat hyvät.
  8. Paista uunissa 10-12 minuuttia!

VINKKI! Anna keksejä lahjaksi kauniissa purkissa läheisillesi!  Ne ovat ihana, tuoksuva tuliainen.