Kukkakaalihummus

Home / Reseptit / Dipit ja levitteet / Kukkakaalihummus

Aivan kuten perinteinen hummus, sisältää tämäkin hummus kikherneitä, mutta kikherneiden lisänä on ravinteikasta kukkakaalia joka antaa hummukselle lisää kermaisuutta ja ravinteita! Valmista runsas satsi ja nauti esimerkiksi kasvistikkujen dippinä, levitteenä leivän päällä tai sellaisenaan lisukkeena.

Kukkakaalihummus

Määrä: 480 ml
Aika: 5 min

Ainekset

  • 200 g hienonnettua kukkakaalia*
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl curry-jauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ dl sitruunamehua
  • 425 g käyttövalmiita kikherneitä, valutettuna ja huuhdeltuna
  • ½ dl (35 g) seesaminsiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 1 tl maustekuminaa

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 230 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille. Levitä kukkakaalisilppu leivinpaperille ja ripottele päälle 2 rkl oliiviöljyä, currya, suolaa ja pippuria.
  2. Nosta pelti uuniin ja paahda 20 minuuttia. Sekoittele 10 min jälkeen. Anna sitten jäähtyä.
  3. Mittaa loput oliiviöljystä, sitruunamehu, kikherneet, seesaminsiemenet, valkosipuli, maustekumina, paahdettu kukkakaali ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta tehot sitten täydelle teholle.
  6. Sekoita 45 sekuntia, käytä tampperia (laitteen mukana toimitettavaa sauvaa) apuna tarvittaessa painellaksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.

Vinkki*

Kukkakaalin hienontaminen on Vitamixilla super helppoa! Huuhtele kukkakaali ja pilko se kukintoihin. Kaada kukinnot Vitamix-kannuun ja kaada päälle vettä kunnes kukinnot peittyvät. Aseta Vitamixin tehot täydelle teholle ja käynnistä ja sammuta kone nopeasti (“pulssita”) n. kolme kertaa. Kukkakaalin pitäisi nyt olla silppuna vedessä. Kaada silppuneste siivilään ja painele hieman niin että ylimääräinen neste valuu massasta.

Related Posts

Leave a Comment

20 − twenty =

Vitamixin ammattilaitteetlöydät täältä!
+
Koululaisten välipalatManteli-vadelmasmoothie