Minestrone-keitto

Tämän italialaisen klassikkokeiton voit valmistaa lähes millä tahansa jääkaapistasi löytyvillä kasviksilla: lehtevillä vihreillä, kasviksilla, pavuilla… Tässä omassa versiossamme parrasvaloissa loistavat maissi, kesäkurpitsa, porkkana, kikherneet ja kidneypavut.

Minestrone-keitto

Minestrone-keittoa ja leipääMäärä: 960 ml
Aika: yhteensä 55 minuuttia

Ainekset

Keittopohja

  • 5 dl kasvislientä
  • 240 g (4 kpl) Roma tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 45 g (½ kpl) keskikokoinen porkkana
  • 80 g (½ kpl) keskikokoinen sipuli, kuorittuna
  • 50 g (½ kpl) sellerinvartta
  • ¼ tl kuivattua basilikaa
  • ¼ tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl tomaattisosetta

Keiton “täytteet”

  • 120 g kikherneitä, valutettuna
  • 100 g (½ kpl) kesäkurpitsa
  • 260 g (2,5 dl) kidney papuja, valutettuna
  • 100 g (1 ¼ dl) maissia
  • 50 g (1 ¼ dl) Pecorino Romano juustoa, raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan

Valmistus

  1. Valmista keittopohja. Laita kaikki keittopohjan ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
    Käynnistä blenderi 1-teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti täydelle teholle.
    Sekoita 5 min 45 sek, kunnes kannen alta nousee höyryä.
  2. Laske nopeus teholle 2 ja avaa kannen pieni korkki. Lisää “täytteet”: kikherneet, kesäkurpitsa, kidneypavut, maissi ja juusto aukosta. Sulje kannen korkki.
  3. Sekoita vielä 10 sekuntia. Tarjoile heti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.