Pistaasilla ja limellä maustettu kesäkurpitsakakku

Nauti tämä herkullinen gluteeniton kakku lorauksella itse tehtyä lime-kastiketta. Koristele pistaasipähkinöillä. Gluteenittomat leivonnaiset voivat helposti hieman kuivahtaa, mutta tämä kakku hurmaa ja pysyy ihanan mehukkaana, kiitos kesäkurpitsan. Nauti hyvällä omatunnolla!

Pistaasilla ja limellä maustettu kesäkurpitsakakku

Pistaasi-lime-kurpitsakakku

Kakku

Ainekset

  • 150 g mantelijauhoja
  • 1/2 dl (50 g) gluteenitonta jauhoseosta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 limen kuori
  • 1/2 dl (50 g) pistaasipähkinöitä, rouhittuna
  • ¼ tl Himalajan suolaa
  • 2 isoa munaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 dl taatelisiirappia
  • 150 g  kesäkurpitsaa, paloiteltuna

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180°C:seen ja vuoraa 23 x 13 cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Yhdistä mantelijauho, gluteeniton jauho, leivinjauhe, ruokasooda, limetin kuori, pistaasit ja suola kulhossa.
  3. Laita munat, oliiviöljy ja taatelisiirappi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1 ja nosta tehoa nopeudelle 5. Sekoita 10 sekuntia tai kunnes ainekset ovat sekaisin.
  5. Avaa kannen pieni luukku ja lisää kesäkurpitsan palat luukusta.
  6. Valitse nopeus 1 ja käynnistä laite. Nosta tehoa nopeudelle 4. Sekoita 15 sekuntia, tai kunnes kesäkurpitsa on tasaisesti sekoittunut muihin aineksiin. Et halua sekoittaa sitä aivan nestemäiseksi.
  7. Kaada seos kuivien ainesten päälle ja sekoita.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia.
  9. Nosta kakku uunista ja peitä foliolla. Paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes kakkuun työnnettyyn hammastikkuun tai veitseen ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

Ainekset

  • 125 g vuohenmaidosta valmistettua tai maidotonta jogurttia
  • 1 rkl lime mehua
  • 1 rkl agavesiirappia

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopues 1 ja käyn nistä kone. Nosta teholle 4. Sekoita 20 sekuntia.
  3. Viimeistele kakku kaatamalla kuorrutus sen päälle ja koristele pistaasipähkinöillä ja raastetulla limetin kuorella.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.