Rucolapesto

Home / Reseptit / Dipit ja levitteet / Rucolapesto

Tätä monipuolista pestokastiketta voit käyttää pastan kera tai vaikkapa dippinä vihannestikuille. Voit myös varioida kastiketta vaihtamalla rucolan ja pinaatin muihin vihreisiin kasviksiin kuten basilikaan tai porkkananlehtiin! Täydellinen tapa hyödyntää kotoa ja puutarhasta löytyviä kasviksia.

Rucolapesto

Määrä: 480 ml
Aika: 11 min 

Ainekset

  • 1,6 dl + 2 rkl oliiviöljyä
  • 35 g rucolaa
  • 2 valkosipulinkynsiä, kuorittuna
  • 35 g baby pinaattia
  • 1,6 dl pinjansiemeniä
  • 80 g (ca 2,5 dl) parmesanraastetta
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria

Valmistus

  1. Laita 1,6 dl oliiviöljyä, valkosipuli, rucola, baby pinaatti, pinjansiemenet, parmesanraaste, suola ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 6.
  3. Pulssita 10 kertaa, käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa muovista sauvaa) työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä. (Tampperin kanssa kannun kannen on oltava paikoillaan ja sauva työnnetään kannuun kannen päällä olevasta pienestä aukosta.)
  4. Laske nopeus sitten tasolle 1.
  5. Irrota kannen pieni luukku ja kaada sekaan 2 rkl oliiviöljyä samalla kun kone käy, 10 sekunnin ajan.
  6. Kastike on valmis tarjoiltavaksi!

Vinkki! Voit myös pakastaa pestoa ja käyttää sitä tarpeen mukaan!

Related Posts

Leave a Comment

16 + five =

Vitamixin ammattilaitteetlöydät täältä!
+