Sitrus-ohrasalaatti ja lehtikaalipesto

Tässä herkullisessa ohrasalaatissa on niin paljon makua, ettet edes huomaa syöväsi terveellisesti.

Määrä: 4–6 annosta
Aika: 15 min

Ainekset

  • 160 g (1 cup) ohrahelmiä, keitettynä, jäähdytettynä
  • 2 rkl pinjansiemeniä, paahdettuina
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 70 g kuivattuja herukoita tai karpaloita
  • 1 rkl salottisipulia, hienonnettuna
  • 175 g lehtikaalia, valkoiset osat poistettuina, paloiksi revittyinä
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistus

  1. Lämmitä 2 rkl oliiviöljyä pienellä pannulla. Lisää herukat ja salottisipuli ja paista keskilämmöllä sekoitellen, kunnes salottisipuli on kullanruskeaa, noin 3 minuuttia. Kaavi kypsennetyn ohran sekaan ja lisää pinjansiemenet.
  2. Laita lehtikaali ja sitruunamehu Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 4.
  4. Käynistä ja sulje laite (pulssita) 8 –10 kertaa silputaksesi lehtikaalin. Voit käyttää tampperia tarvittaessa, työntääksesi aineksia tehiä kohti.
  5. Valitse nopeus 1.
  6. Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 8.
  7. Irrota kannen pieni korkki ja kaada sekaan hiljalleen oliiviöljä. Sulje kannen korkki.
  8. Sekoita 15 sekuntia tai kunnes koostumus on haluamasi laista.
  9. Kääntele ohraseoksen sekaan ja tarjoile.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.