“Papa” Barnard

Vitamixin tarina alkoi jo vuonna 1921. William Grover Barnard, jota kutsuttiin “Papa” Barnardiksi, eli tiukkoja taloudellisia aikoja jotka edelsivät suurta lamaa.

“Papa” alkoi matkustaa maata ympäri myyjänä, myyden moderneja keittiölaitteita. Samaan aikaan hän auttoi ystäväänsä selviämään läpi sairauden ja kiinnostui ravinteikkaan ruoan ja hyvän terveyden välisestä yhteydestä. Papa muutti yrityksensä nimeksi The Natural Food Institute. Hän opetti ihmisille kaiken mitä tiesi terveydestä ja hänestä tuli terveysteollisuuden pioneeri.

Blenderi

Vuonna 1937 Papa tutustui aivan uuteen tuotteeseen – blenderiin. Hän näki pian sen arvon uutena nopean ja helpon ruoanvalmistuksen metodina. Yhtäkkiä voitiin luoda herkullisia ja terveellisiä aterioita helposti ja nopeasti. Papan fokus siirtyi täysin uuden tuotteen myymiseen. Hän kutsui tuotetta Vita-Mixiksi – koska vita tarkoittaa elämää.

Joitain vuosia myöhemmin, vuonna 1949 Papa Barnardin poika, Bill Barnard, sai ylipuhuttua isänsä, että hän alkaisi live-esittelyitä ajan uusimmassa teknologisessa keksinnössä – televisiossa. Vuonna 1949 hän loi ensimmäisen mainosvideon USA:ssa osoittaakseen miten Vitamix blenderi voisi auttaa perheitä syömään terveellisempiä, luonnollisempia täysruokia. Hän pääsi siis historiaan maan ensimmäisenä mainosvideon luojana!

Bill Barnard perii yrityksen

Poika Bill Barnard peri yrityksen vuonna 1955. Joitain vuosia myöhemmin, vuonna 1964, kun hänen poikansa Grover alkoi myös työskennellä yrityksessä, he muuttivat sen nimen Vita-Mix Corporationiksi. Luonnollisten ruokien syömisen hyödyn ymmärtäminen teki Billistä päättäväisen paremman ja helpomman ruoanlaiton edistäjän. Vitamix -laitteista tuli entistä vahvempia, monipuolisempia ja ne erottuivat selkeästi muista tuotteista markkinoilla. Vuonna 1969 hän esitteli Vitamix 3600-mallin. Se oli ensimmäinen blenderi jolla pystyi valmistamaan lämmintä keittoa, valmistamaan jäätelöä, jauhaa jyviä ja vaivata taikinaa.

Tuotelinja laajenee ja kehittyy

30 vuotta myöhemmin sen hetkinen johtaja John Barnard veljineen hyödynsivät teknistä taustaansa parantaakseen ja jatkokehittääkseen Vitamix-tuotelinjan kestävyyttä. Tämä kehitys antaa perheiden edelleen kuljettaa perintönä vanhoja Vitamixeja sukupolvelta toiselle. Kesti vielä vuoteen 1985 ennen kuin ensimmäinen kaupallinen Vitamix valmistettiin. Siihen saakka kaikki Vitamixit olivat kotikäyttöön suunniteltuja. Ensimmäinen ammattikäyttöön tarkoitettu Vitamix oli Mix’n’Machine. Johnin visio oli tehdä Vitamixista ensimmäinen korkeatehoinen blenderi markkinoilla. Tänä päivänä löydät täyden linjan ammattikäyttöisiä Vitamixeja johtavissa gourmet-ravintoloissa kautta maailman.

Vitamix jatkaa huikeiden laatutuotteiden valmistusta asiakaspalautteen ja kehittyneen teknologian avulla. Haluamme päättäväisesti kantaa kortemme kekoon paremman tulevaisuuden eteen, jossa perhearvot ja terveellinen, herkullinen ruoka ovat keskiössä ja palamme halusta parantaa ihmisten elämänlaatua.

Mitä Papa Barnard näki jo vuosikymmeniä sitten on nykyään yleisessä tiedossa: maailma on meille kaikille parempi paikka elää kun kulutamme ravinteikkaampaa ja kasvisvoittoisempaa ruokaa. Tämä ei ole vain meidän intohimomme – se on sitä isoille joikoille kautta maailman. Yhdessä voimme saada aikaan isomman muutoksen. Myös sinusta voi tulla osa historiaamme!