Inkiväärishotti on muodostunut klassikoksi, jota tarjoilemme messuilla ja demoissa. Tämä versio on kokkimme John Ohlssonin kädenjälkeä ja on useita valmiita inkiväärishotteja pehmeämmän makuinen ja huippuhelppo valmistaa! Shotti on yllättänyt lukemattomia messuvieraita positiivisesti pitkin pohjoismaita.
Inkiväärishotti tukee hyvinvointia ja inkivääri on toki muutenkin tunnettu mm. tulehdusta laskevista ominaisuuksistaan. Tässä shotissa mukana on myös hieman tuoretta minttua, joka tekee juomasta ihanan raikkaan!
Inkiväärishotti
Määrä: 1 L
Aika: 3 min
Ainekset
- 0, 5 L omenamehua
- 1 dl Garia (valmista säilöttyä ”sushi-inkivääriä”, jota löydät useimmista ruokakaupoista sushi-tarvikehyllyltä)
- 6 mintunlehteä
- 1/2 lime, kuorittuna
- 0,5 L jäitä
- 1 cm punaista chiliä, ilman siemeniä
Valmistus
- Laita kaikki ainekset, paitsi jääpalat, kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa nopeudelle 8.
- Sekoita 30 sekuntia.
- Avaa kansi ja lisää jääpalat, sulje kansi uudelleen.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho täydelle nopeudelle. Sekoita 20 sekuntia.
- Laske teho nopeudelle 4 ja sekoita vielä 10 sekuntia (näin seokseen muodostunut vaahto tasoittuu). Tarjoile kylmänä shottilaseista. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä pullossa.