Itsetehdyt granolapatukat ovat herkullinen, rapea on-the-go välipala. Itsetehtyjen granolapatukoiden hyötyt ovat monet, mutta ennen kaikkea voit kontrolloida sokeripitoisuutta ja välttää säilöntäaineita. Lisää halutessasi kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä ja muokkaa reseptistä oman makusi mukaisia patukoita!

Tahmeat Granolapatukat

Määrä: 24 patukkaa
Aika: 1 h

Ainekset

  • 190 g huoneenlämpöistä voita
  • 75 ml kookosöljyä
  • 1,25 dl hunajaa
  • 0,8 dl tummaa sokeria (esim. kookossokeri tai demerarasokeri)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 480 g (n. 1 litra) kaurahiutaleita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 110 g kuivattuja karpaloita
  • 175 g rouhittua tummaa suklaata

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175°C:seen. Peitä uuninpelti leivinpaperulla ja laita se sivuun odottamaan.
  2. Laita voi, kookosöljy, hunaja, sokeri ja vaniljajauhe mainitussa järjestyksessä kannuun.
  3. Valitse nopeus 1, tai valmis levite-ohjelma (Ascent 3500).
  4. Käynnistä laite ja nosta nopeutta rauhallisesti täydelle teholle. Sekoita 55 sekuntia tai käynnistä leviteohjelma ja anna sen käydä loppuun.
  5. Avaa kansi ja lisää jauhot, ruokasooda ja 1,25 dl kaurahiutaleita. Sulje kansi.
  6. Valitse nopeus 6 ja pulssita 8 – 10 kertaa, kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin.
  7. Kaada kaurahiutaleet, karpalot ja suklaa isoon kulhoon. Kaavi ainekset nuolijaa apuna käyttäen kulhoon ja sekoita huolella sekaisin.
  8. Kaada seos pelille leivinpaperin päälle, käytä nuolijaa apuna ja painele massan pinta tasaiseksi. Paista uunissa 20 – 25 min, tai kunnes pinta on kullanruskea.
  9. Anna jäähtyä n. 20 minuuttia ennen kuin leikkaat levyn paloiksi.
  10. Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Patukat voi myös pakastaa säilyvyyden pidentämiseksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.