Itsetehdyt granolapatukat ovat herkullinen, rapea on-the-go välipala. Itsetehtyjen granolapatukoiden hyötyt ovat monet, mutta ennen kaikkea voit kontrolloida sokeripitoisuutta ja välttää säilöntäaineita. Lisää halutessasi kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä ja muokkaa reseptistä oman makusi mukaisia patukoita!
Tahmeat Granolapatukat
Määrä: 24 patukkaa
Aika: 1 h
Ainekset
- 190 g huoneenlämpöistä voita
- 75 ml kookosöljyä
- 1,25 dl hunajaa
- 0,8 dl tummaa sokeria (esim. kookossokeri tai demerarasokeri)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 480 g (n. 1 litra) kaurahiutaleita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 110 g kuivattuja karpaloita
- 175 g rouhittua tummaa suklaata
Valmistus
- Lämmitä uuni 175°C:seen. Peitä uuninpelti leivinpaperulla ja laita se sivuun odottamaan.
- Laita voi, kookosöljy, hunaja, sokeri ja vaniljajauhe mainitussa järjestyksessä kannuun.
- Valitse nopeus 1, tai valmis levite-ohjelma (Ascent 3500).
- Käynnistä laite ja nosta nopeutta rauhallisesti täydelle teholle. Sekoita 55 sekuntia tai käynnistä leviteohjelma ja anna sen käydä loppuun.
- Avaa kansi ja lisää jauhot, ruokasooda ja 1,25 dl kaurahiutaleita. Sulje kansi.
- Valitse nopeus 6 ja pulssita 8 – 10 kertaa, kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin.
- Kaada kaurahiutaleet, karpalot ja suklaa isoon kulhoon. Kaavi ainekset nuolijaa apuna käyttäen kulhoon ja sekoita huolella sekaisin.
- Kaada seos pelille leivinpaperin päälle, käytä nuolijaa apuna ja painele massan pinta tasaiseksi. Paista uunissa 20 – 25 min, tai kunnes pinta on kullanruskea.
- Anna jäähtyä n. 20 minuuttia ennen kuin leikkaat levyn paloiksi.
- Säilytä ilmatiiviissä astiassa. Patukat voi myös pakastaa säilyvyyden pidentämiseksi.