Nämä browniet ovat oiva tapa hyödyntää kikhernesäilykkeiden lientä mitä herkullisimmalla tavalla! Tuo kikherneiden säilykeliemi on toiselta nimeltään aquafabaa, ja siitä saa pienellä vaivalla upean vaahdon jota voi hyödyntää monipuolisesti (vegaanisessa) leivonnassa. Käytä maidotonta suklaata saadaksesi vegaanisen herkun, josta kaikki pitävät.

Vegaaniset aquafaba browniet

aquafaba browniet

Ainekset

  • 1/2 dl kookosöljyä, lisäksi lisää vuoan voiteluun
  • 90 g (1 ¾ dl) yleisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g (1 ¼ dl) tummia suklaahippuja, 60-70% suklaa toimii parhaiten
  • 80 g (1 ¼ dl) ruskeaa sokeria
  • 1/2 dl vaahterasiirappia
  • 1 hyppysellinen suolaa, valinnainen
  • 1 ¾ dl dl aquafabaa, noin yhdestä kikhernetölkistä, ilman lisättyä suolaa
  • ¼ tl viinikiveä (alempana vinkkejä tämän korvaamiseen jos et löydä viinikiveä kaupasta)
  • 115 g (1 ¾ dl) tummia suklaahippuja, 60-70% suklaa toimii parhaiten

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 175°C. Voitele 22 cm x 22 cm neliönmuotoinen leivinvuoka kookosöljyllä ja aseta sivuun.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskikokoisessa kulhossa. Aseta sivuun.
  3. Laita 1/2 dl kookosöljyä, 75 g tummia suklaahippuja, ruskea sokeri, vaahterasiirappi ja hyppysellinen suolaa pieneen kattilaan ja sulata keskilämmöllä. Sekoita yhteen ja kun seos on yhdistynyt, ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Kun seos on jäähtynyt, sekoita suklaaseos jauhoseokseen vain kunnes ne ovat yhdistyneet ja aseta sivuun.
  5. Laita aquafaba ja viinikivi Aer® Disc -kannuun ja kiinnitä kansi. Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella, nosta hitaasti nopeuteen 7 ja sekoita 35-45 sekuntia, kunnes muodostuu jäykkä aquafaba-vaahto.
  6. Lisää kaikki aquafaba-vaahto suklaajauhoseokseen ja kääntele varovasti, jotta seos ei lässähdä. Kaada seos varovasti valmistettuun neliönmuotoiseen leivinvuokaan. Ripottele päälle ¾ kuppia tummia suklaahippuja.
  7. Paista esilämmitetyssä uunissa 45-55 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee ulos puhtaana. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Vinkki

Viinikivi eli tartar on monessa leivonnaisohjeessa käytetty ainesosa, mutta sitä ei aina löydä suomalaisista ruokakaupoista. Voit käyttää seuraavia vaihtoehtoja sen korvaamiseen:

  1. Sitruunamehu: Käytä 1 tl sitruunamehua korvaamaan ¼ tl viinikiveä. Tässä ohjeessa tarvitset siis ¼ tl sitruunamehua.
  2. Etikka: Käytä 1 tl valkoviinietikkaa korvaamaan ¼ tl viinikiveä. Tässä ohjeessa tarvitset siis ¼ tl valkoviinietikkaa.

Näillä vaihtoehdoilla saat saman vaikutuksen kuin viinikivellä, joka auttaa aquafabaa vatkautumaan kunnolla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.