Jos haluat tyydyttää makeanhimosi kermaisella suklaajäätelöllä, kokeile tätä reseptiä, jossa et tule kaipaamaan maitoa tai sokeria!
Vegaaninen suklaajäätelö
Määrä: 1275 g (10 annosta)
Aika: 17 min (+ 6h pakastusaika)
Ainekset
- 7,5 dl cashewmaitoa
- 230 g (2 kpl) bataattia, paistettuna ja kuorittuna
- 120 g (1 kpl) kypsä banaani, kuorittuna
- 33 g (3/4 dl) cashewpähkinöitä
- 80 g (6 kpl) medjool-taateleita, kivet poistettuina
- 40 g (1 1/4 dl) makeuttamatonta kaakaojauhetta, esim. Van Houten
- (1 tl vaniljauutetta, valinnainen)
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella ja nosta se nopeasti korkeimmalle teholle. Sekoita 1 minuutti 30 sekuntia tai kunnes seos on erittäin sileää.
- Kaada n. 7,5 dl seosta jääpalamuotteihin ja pakasta vähintään 6 tuntia, kunnes ne ovat kiinteitä. Säilytä jäljelle jäänyt neste ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.
- Kun jääpalat ovat täysin jäätyneet, poista ne muoteista ja anna niiden seistä huoneenlämmössä 10 minuuttia. Kaada jääkaappiin varattu neste Vitamix-astiaan ja lisää kaikki pakastetut kuutiot. Kiinnitä kansi.
- Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella ja nosta se nopeasti korkeimmalle nopeudelle, käyttäen tamperia painamaan ainesosat terien suuntaan. Sekoita 30-40 sekuntia tai kunnes seos on käsitelty.
- Noin 30-45 sekunnin kuluttua moottorin ääni muuttuu ja neljä keonmuotoista kohoumaa muodostuu. Pysäytä laite. Älä sekoita liikaa, jotta seos ei sula. Tarjoile heti.
Kokin vinkit
Paista bataatit pesemällä ne huolellisesti ja asettamalla suoraan uunin ritilälle, paistaen 175°C:ssa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Älä keitä tai höyrytä niitä, koska ylimääräinen kosteus muuttaa seoksen laatua. Varmista, ettet käytä liian kypsää banaania, sillä sen maku voi peittää jäätelön maun.