Itse tehty soijamaito

Itse tehty soijamaitoItse tehty soijamaito on täydellinen vaihtoehto tavalliselle lehmänmaidolle. Käytä sitä murojen seassa tai leivonnassa, tai vaikka smoothieissa! Monikäyttöinen kasvimaito joka sopii vaikka mihin, ja itsetehtynä saat sen ilman turhia lisäaineita.

Itse tehty soijamaito

soijamaito

Määrä: 1,1 L
Aika: 26 min

Ainekset

  • 2,5 dl (200 g) kuivia soijapapuja
  • 2 taatelia, kivet poistettuina
  • 8,5 dl vettä

Valmistus

  1. Puhdista kuivatut soijapavut ja liota niitä vedessä 4–8 tuntia. Höyrytä sitten 15 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Valuta soijapavut ja anna niiden jäähtyä. Mittaa 3 3/4 dl (260 g) kypsennettyjä soijapapuja.
  3. Laita kypsennetyt pavut, taatelit ja vesi Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Käynnistä Vitamix matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 45 sekuntia tai kunes koostumus on haluamasi laista.
  5. Säilytä valmista soijamaitoa jääkaapissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.