Nämä kukkakaaliriisikulhot, joissa perinteinen riisi on korvattu kukkakaalista tehdyllä “kukkakaaliriisillä”, ovat todella monipuolisia aterioita. Kokeile valmistaa currya, aasialaista, välimerellisiä tai muita kulhoaterioita, valitsemillasi lisukkeilla!
Voit maustaa nämä kukkakaaliriisikulhot millä tahansa yhdistelmällä muita aineksia joista pidät. Muista vaan kypsentää kukkakaaliriisi nopeasti, jotta sen maku ja tekstuuri pysyvät optimaalisina.
Kukkakaaliriisi-kulhot korianterilla ja limellä
Määrä: 8 annosta
Aika: 25 min
Ainekset
- 1 kpl (1,175 g) kukkakaali, kukinnoiksi leikattuna
- 2 rkl extra virgin oliiviöljyä, käytetään osissa, vapaaehtoinen
- 2 pientä limeä, mehu
- 1 nippu (15 g) tuoretta korianteria, hienonnettuna
Valmistus
- Laita kukkakaalin kukinnot Vitamix-kannuun ja peitä ne vedellä, niin että kukinnot noudevat veden varaan ja kelluvat kannuss aterien yllä. Sulje kansi.
- Valitse nopeus 6. Pulssita 5 kertaa tai kunnes kukkakaali on silppuuntunut noin riisinjyvien kokoisiksi paloiksi. Siivilöi seos ja taputtele kukkakaaliriisi kuivaksi keittiöpyyhkeellä.
- Työstä seos kahdessa erässä. Lisää 1 rkl oliiviöljyä non-stick pannulle, korkealle lämmölle. Lisää puolet kukkakaaliriisistä pannulle ja kypsennä 3-5 min. Nosta pois lämmöltä ja nosta erilliseen kulhoon.
- Lisää loput 1 rkl oliiivöljyä pannulle ja toista vaihe neljä lopulle kukkakaaliriisille.
- Lisää paistettuun kukkakaaliriisiin hienonnettua korianteria ja limemehua.