Lehtikaalipesto on oiva tapa hyödyntää jo hieman nahistuneet lehtikaalin lehdet ja valmistaa siitä herkullista pestoa! Säilö loput pestosta jääpalamuotissa pakastimeen. Kaada palojen pinnalle hieman öljyä ennen pakkaseen nostamista. Hyödynnä pestoa omeleteissa ym. herkkuruoissa.

Lehtikaalipesto

lehtikaalipesto

Ainekset

  • 1,2 dl oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1/4 (60 g) paahdettu (punainen) paprika
  • 2 paahdettua valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1,2 dl (20 g) tuoretta pinaattia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/8 tl jauhettua mustapippuria
  • 270 g lehtikaalia, hienonnettuna tai paloiksi revittynä

Valmistus

  1. Ryöppää lehtikaali kulhossa kiehuvaa vettä ja suolaa, noin 4 minuuttia. Kaada pois kiehuva vesi ja lisää tilalle jäitä ja kylmää vettä. Siivilöi. Rutistele lehtikaalista niin paljon vettä pois kuin saat käsin puristeltua.
  2. Laita kaikki ainekset kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1 alkuun.
  4. Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 7.
  5. Käytä ON/OFF nappia pulssittaaksesi seosta 15-20 kertaa. Käytä tampperia apuna töyntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  6. Tarjoile pastan kera tai dippinä, tai levitteenä leivälle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.