Paahdettu kukkakaali raikkaan sitruunaisen yrttikastikkeen kera tekee tästä uuden suosikkireseptimme! Nauti lisukkeena tai hampurilaisen välissä pihvin sijaan. Herkullista…
Ainekset
- 1,4 kg kukkakaalia paloina
- 120 ml oliiviöljyä
- 40 g (5 dl) persiljaa, puhdistettuna ja kuivattuna (n. 1 nippu)
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 60 ml tuoretta sitruunamehua
- suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Valmistus
- Esilämmitä uuni 220°C:seen.
- Sekoita kukkakaalin kukintoihin 4 rkl oliiviöljyä. Levitä kukinnot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 25–30 min. Nosta paahdetut kukkakaalit uunista ja laita ne sivuun.
- Mittaa Vitamix-kannuun 4 rkl oliiviöljyä, persilja, sitruunankuori ja sitruunamehu mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 8.
- Käynnistä ja sammuta laite 6–8 kertaa, pulssittaaksesi seoksen sekaisin.
- Kääntele kastike kukkakaalin sekaan ja tarjoile.