Paahdettu kukkakaali sitruuna-persiljakastikkeella

Paahdettu kukkakaali raikkaan sitruunaisen yrttikastikkeen kera tekee tästä uuden suosikkireseptimme! Nauti lisukkeena tai hampurilaisen välissä pihvin sijaan. Herkullista…

paahdettu kukkakaali ja sitruuna-persiljakastike

Ainekset

  • 1,4 kg kukkakaalia paloina
  • 120 ml oliiviöljyä
  • 40 g (5 dl) persiljaa, puhdistettuna ja kuivattuna (n. 1 nippu)
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 60 ml tuoretta sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 220°C:seen.
  2. Sekoita kukkakaalin kukintoihin 4 rkl oliiviöljyä. Levitä kukinnot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 25–30 min. Nosta paahdetut kukkakaalit uunista ja laita ne sivuun.
  3. Mittaa Vitamix-kannuun 4 rkl oliiviöljyä, persilja, sitruunankuori ja sitruunamehu mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 8.
  5. Käynnistä ja sammuta laite 6–8 kertaa, pulssittaaksesi seoksen sekaisin.
  6. Kääntele kastike kukkakaalin sekaan ja tarjoile.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.