Pakastetut ja persikat muodostavat sileän, kermaisen sorbetin joka saa makeutensa hedelmistä sekä hunajasta. Voit vaihtaa hunajan esimerkiksi agavesiirappiin tehdäksesi jälkiruoasta vegaanisen version.
Persikkasorbetti
Määrä: 940 ml
Aika: 11 min
Ainekset
- 2,5 dl soijamaitoa (kokeile myös manteli- tai cashewmaitoa!)
- 455 g pakastettuja persikoita (anna sulaa huoneenlämmössä 20 min ennen valmistusta)
- 0,5 dl hunajaa (tai agavea vegaaniseen versioon)
- 1/2 tl vaniljajauhetta
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehot täydelle nopeudelle. Käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa muovisauvaa) työntääksesi ruoka-aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- 30-60 sekunnin jälkeen moottorin ääni muuttu ja seoksen pintaan muodostuu 4 kumpua kannussa. Sammuta laite. jos sekoitat liikaa, jäätelö alkaa sulaa.
- Tarjoile heti.
VINKKI!
Jos jäätelö ehtii muuttua liian juoksevaksi sekoituksen aikana, voit nostaa sen hetkeksi pakkaseen ennen tarjoilua, jotta jäätelö muuttuu taas kiinteämmäksi.