Pakastetut ja persikat muodostavat sileän, kermaisen sorbetin joka saa makeutensa hedelmistä sekä hunajasta. Voit vaihtaa hunajan esimerkiksi agavesiirappiin tehdäksesi jälkiruoasta vegaanisen version.

Persikkasorbetti

persikkasorbetti

Määrä: 940 ml
Aika: 11 min

Ainekset

  • 2,5 dl soijamaitoa (kokeile myös manteli- tai cashewmaitoa!)
  • 455 g pakastettuja persikoita (anna sulaa huoneenlämmössä 20 min ennen valmistusta)
  • 0,5 dl hunajaa (tai agavea vegaaniseen versioon)
  • 1/2 tl vaniljajauhetta

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta tehot täydelle nopeudelle. Käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa muovisauvaa) työntääksesi ruoka-aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  4. 30-60 sekunnin jälkeen moottorin ääni muuttu ja seoksen pintaan muodostuu 4 kumpua kannussa. Sammuta laite. jos sekoitat liikaa, jäätelö alkaa sulaa.
  5. Tarjoile heti.

VINKKI!

Jos jäätelö ehtii muuttua liian juoksevaksi sekoituksen aikana, voit nostaa sen hetkeksi pakkaseen ennen tarjoilua, jotta jäätelö muuttuu taas kiinteämmäksi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.