Nämä browniet maistuvat parhaalta kylminä iltoina. Voit kokeilla hieman eri mausteyhdistelmiä tai lisätä sekaan appelsiininkuorta makua keventämään. Kuorruta sokerikuorrutuksella tai ripottele pinnalle vain kevyesti tomusokeria. Mahdollisuuksia pieniin herkullisiin muutoksiin on lähes rajattomasti! Nämä browniet ovat tavallisia vähäkalorisempia, kiitos kurpitsan.
Kurpitsa browniet
Määrä: 24 kpl
Aika: 10 min
Ainekset
- 4 isoa kananmunaa
- 15 kuivattua taatelia, ilman kiveä
- 2,5 dl makeuttamatonta omenasosetta
- 425 g kurpitsaa
- 4,8 dl täysjyväjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl pumpkin pie-mausteseosta
- Tomusokeria
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 180°C:seen.
- Laita munat, taatelit, omenasose ja kurpitsa Vitamix-kannuun annetussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta nopeutta täydelle teholle.
- Sekoita 1 minuutti. Käytä tampperia (koneen mukana toimitettavaa muovista sauvaa) työntääksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä. Huomaathan, että kannun kannen on oltava paikoillaan käyttäessäsi tampperia jotta se ei osu teriin.
- Kaada seos isoon kulhoon ja lisää kuiva-aineet (paitsi tomusokeri jota käytetään koristeluun).
- Kaada taikina uuninkestävään vuokaan (25 cm x 38 cm).
- Paista 180°C:ssa i 30 min. Testaa kypsyys mieluusti painamalla hammastikku tai haarukka taikinaan. Jos tikku ei jää tahmeaksi, kakku on valmis.
- Jaa kakku 24:ään yhtä suureen osan ja puuteroi tomusokerilla.
Vinkki! Kokeile lisätä ohjeeseen tummaa kaakaojauhetta ja valmistaa suklaabrownieita!