Tämä kevyt kastike on herkullinen mandariiniappelsiinien ja kiinalaisten nuudeleiden kera tarjoiltuna tai broilerin marinaadina.
Balsami-sitrusvinegretti
Määrä: 480 ml
Aika: 10 min
Ainekset
- 60 ml valkoista balsamiviinietikkaa tai muuta haluamaasi etikkaa (punaviinietikka värjää kastikkeen)
- 3 keskikokoista appelsiinia kuorittuna
- 3 kevätsipulia, paloiteltuna
- 2 pientä valkosipulinkynttä
- 2 (30 g) taateleita, kivet poistettuina tai 1 rkl hunajaa
- ½ limetti kuorittuna
- ⅛ tl jauhettua valkopippuria
- 1 tl suolaa, valinnainen
- 120 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
Valmistus
- Poista limetistä kuori ja valkoinen ydin kuorimalla tai leikkausveitsellä, jättäen vain hedelmälihan.
- Laita etikka, lime, appelsiinit, sipuli, valkosipuli, taatelit, valkopippuri ja suola Vitamix-astiaan luetellussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella ja lisää sitten nopeasti suurimmalle nopeudelle. Käytä tampperia painellaksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Sekoita 30 sekuntia. Laske nopeutta tasolle 4 ja avaa kannen pieni tulppa. Kaada öljyä hitaasti kannen aukon läpi, kunnes seos on emulgoitunut.
- Säilytä ilmatiiiviissä astiassa jääkaapissa. Ravista ennen käyttöä.