Tämä kevyt kastike on herkullinen mandariiniappelsiinien ja kiinalaisten nuudeleiden kera tarjoiltuna tai broilerin marinaadina.

Balsami-sitrusvinegretti

balsami-sitrusvinegrettiä ja salaattia

Määrä: 480 ml
Aika: 10 min

Ainekset

  • 60 ml valkoista balsamiviinietikkaa tai muuta haluamaasi etikkaa (punaviinietikka värjää kastikkeen)
  • 3 keskikokoista appelsiinia kuorittuna
  • 3 kevätsipulia, paloiteltuna
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 2 (30 g) taateleita, kivet poistettuina tai 1 rkl hunajaa
  • ½ limetti kuorittuna
  • ⅛ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 tl suolaa, valinnainen
  • 120 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistus

  1. Poista limetistä kuori ja valkoinen ydin kuorimalla tai leikkausveitsellä, jättäen vain hedelmälihan.
  2. Laita etikka, lime, appelsiinit, sipuli, valkosipuli, taatelit, valkopippuri ja suola Vitamix-astiaan luetellussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Käynnistä tehosekoitin alimmalla nopeudella ja lisää sitten nopeasti suurimmalle nopeudelle. Käytä tampperia painellaksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
  4. Sekoita 30 sekuntia. Laske nopeutta tasolle 4 ja avaa kannen pieni tulppa. Kaada öljyä hitaasti kannen aukon läpi, kunnes seos on emulgoitunut.
  5. Säilytä ilmatiiiviissä astiassa jääkaapissa. Ravista ennen käyttöä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.