Gazpacho med ananas och gurka

Ingredienser

  • 1 gurka, skuren i bitar, med skal
  • 1 ananas, skalad och skuren i bitar
  • 2,5 dl färskpressad ananasjuice
  • 1 grön chili
  • 1 salladslök
  • 1 lime
  • 2 tsk havssalt
  • 1 knippe koriander, stjälkar och blad. Spara några blad till garnering.
  • 3 msk olivolja
  • 1 handfull av cashewnötter

Gör så här

  1. Lägg hälften av gurka, hälften av ananas, grön lök, limejuice, salt och peppar kannan och mixa tills konsistensen är slät, cirka 2 min vid full effekt.
  2. Tillsätt resterande gurka, ananas, koriander och en msk olja. Mixa endast en kort stund, lämna kvar lite textur i soppan. Smaka av med salt, olivolja och svartpeppar. Kyl i kylskåpet ett par timmar, eller tills soppan är kall.
  3. Kontrollera smak och tillsätt salt om du vill. Garnera med nötter, koriander och olivolja.

Recept: Finska stjärnkocken Pipsa Hurmerinta

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.