Tällä Pipsa Hurmerinnan herkullisella gazpacho-reseptillä hurmaat ruokailijat ja valmistat hurmaavan raikkaan vihreän gazpachon!
Ainekset
- 1 kurkku, paloiteltuna, kuorineen
- 1 ananas, kuorittuna, paloiteltuna
- 2,5 dl tuorepuristettua ananasmehua
- 1 vihreä chili
- 1 salaattisipuli
- 1 lime
- 2 tl merisuolaa
- 1 nippu korianteria, lehdet ja varret. Säästä osa koristeluun
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 kourallinen cashewpähkinöitä
Valmistus
- Laita puolet kurkusta, puolet ananaksesta, vihreä chili, sipuli, limen mehu, suolaa ja pippuria Vitamix-kannuun ja sekoita täydellä teholla noin 2 min, kunnes koostumus on sileää.
- Lisää loput kurkusta, ananaksesta, korianterista, sekä 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita hetki, mutta jätä keittoon tekstuuria, älä siis sekoita sitä aivan sileäksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.
- Nosta keitto jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua, jotta maku saa tekeytyä ja keitosta tulee aivan kylmää.
- Maista vielä maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele pähkinöillä, korianterilla ja oliiviöljyllä.