Ingredienser
- 1 gurka, skuren i bitar, med skal
- 1 ananas, skalad och skuren i bitar
- 2,5 dl färskpressad ananasjuice
- 1 grön chili
- 1 salladslök
- 1 lime
- 2 tsk havssalt
- 1 knippe koriander, stjälkar och blad. Spara några blad till garnering.
- 3 msk olivolja
- 1 handfull av cashewnötter
Gör så här
- Lägg hälften av gurka, hälften av ananas, grön lök, limejuice, salt och peppar kannan och mixa tills konsistensen är slät, cirka 2 min vid full effekt.
- Tillsätt resterande gurka, ananas, koriander och en msk olja. Mixa endast en kort stund, lämna kvar lite textur i soppan. Smaka av med salt, olivolja och svartpeppar. Kyl i kylskåpet ett par timmar, eller tills soppan är kall.
- Kontrollera smak och tillsätt salt om du vill. Garnera med nötter, koriander och olivolja.
Recept: Finska stjärnkocken Pipsa Hurmerinta