Thaimaalainen kurpitsakeitto

Makea, mutta mausteinen keitto. Täydellinen arkipäivälliselle tai alkuruoaksi viikonlopun päivälliselle. Koristele annokset hienonnetulla korianterilla, maapähkinöillä ja kermaviilillä tai crème fraîchella.

Thaimaalainen kurpitsakeitto

thaimaalainen kurpitsakeitto

Määrä: 1,1 L
Aika: 10 min

Ainekset

  • 1/2 sipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 tl tomaattipyrettä
  • 300 g kurpitsaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3,5 dl kanalientä
  • 1,2 dl kookoskermaa
  • 1,2 dl kookosmaitoa
  • 1,5 tl vihreä chili, hienonnettuna
  • 1,5 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Valmistus

  1. Kuullota sipulia oliiviöljyssä pannulla kunnes se pehmenee. Lisää tomaattipyre, kurpitsa, inkivääri, valkosipuli, kanaliemi, kookoskerma ja kookosmaito. Sekoita huolella kunnes kaikki on täysin lämmintä.
  2. Kaada ainekset paistinpannulta Vitamix-kannuun, lisää chili ja sitruunamehu ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 1.
  4. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  5. Sekoita 2,5 minuuttia tai kunnes seos on täysin sileää.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile keitto hienonnetun korianterin, maapähkinöiden ja crème fraîchen tai jogurtin kera.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.