Tämä Jyrki Sukulan munakoiso-kikhernetahna vie kielen mennessään! Herkullisen väristä ja vie suussa sulavaa. Se sopii erinomaisesti dipiksi, pihvin kylkeen tai leivän päälle levitteeksi.
Munakoiso-kikhernetahna
Ainekset
- 1 kpl munakoiso
- 1 dl kypsiä kikherneitä
- 1 dl luonnonjogurttia (10%)
- 1 ruukku korianteria
- 2 kpl limen mehu
- chilijauhetta
- inkiväärijauhetta
- suolaa
- oliiviöljyä
Valmistus
- Voitele munakoiso oliiviöljyllä ja paista uunissa (170°C), noin 30 minuuttia, tai kunnes se on pehmeää. Irrota kuoret ja soseuta se Vitamixissa.
- Lisää jogurtti ja kikherneet. Soseuta tasaiseksi. Lisää mausteet ja limemehu.
- Tarkista maku ja ja tarjoa paahdetun leivän tai paistetun pihvin kera.