Tämä yksinkertainen hedelmäsiirappi on sisältää kauden hedelmiä ja mausteita ja se on makeutettu taateleilla. Kokeile joitakin suosikki hedelmä- ja mausteyhdistelmiämme, etkä enää palaa pullotettuun tavaraan. Tarjoile hedelmäsiirappia jälkiruokien lisukkeena, kuten juustokakun tai jäätelön päällä.
Itse tehty hedelmäsiirappi
Ainekset
Pohja
- 2 dl vettä
- 60 g (6 kpl) tuoretta taatelia, kivettömiä
- 300 g (5 dl) mansikoita (tai lempihedelmäsi)
Vaihtoehtoiset lisäykset:
- 1 kanelitanko
- 1 viipale tuoretta inkiväärijuurta
- 1 sitruunaruoho
- 1 vaniljatanko
- 1/2 sitruuna, kuorittuna
- 1/2 appelsiini, kuorittuna
- 1 tl vaahterasiirappia
Ohjeet
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun, luetellussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä Dips & Spreads -ohjelma tai aloita sekoittaminen laitteen alimmalla nopeudella ja nosta nopeasti korkeimmalle nopeudelle. Sekoita 60 sekuntia, käyttäen tamperia painaaksesi ainekset teriä kohti koneen käydessä.
- Kaada seos keskikokoiseen kattilaan ja hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes seos on vähentynyt kolmanneksella. Sammuta lämpö ja anna jäähtyä 10 minuuttia ennen kuin kaadat seoksen astiaan ja laitat jääkaappiin.
Kokkimme vinkit
Joitain suosikkiyhdistelmiämme ovat:
- Mansikka-taateli
- Mustikka-kaneli
- Vadelma-appelsiini-vanilja
- Karhunvatukka-vaahtera-inkivääri
- Karviainen-sitruuna-inkivääri
- Ananas-taateli-sitruunaruoho
Itse tehdyn hedelmäsiirapin avulla makunystyräsi nauttivat aidosta kokonaisruoan mausta, ei keinotekoisista aromeista.