Tämä yksinkertainen hedelmäsiirappi on sisältää kauden hedelmiä ja mausteita ja se on makeutettu taateleilla. Kokeile joitakin suosikki hedelmä- ja mausteyhdistelmiämme, etkä enää palaa pullotettuun tavaraan. Tarjoile hedelmäsiirappia jälkiruokien lisukkeena, kuten juustokakun tai jäätelön päällä.

Itse tehty hedelmäsiirappi

hedelmäsiirappia kakun päällä

Ainekset

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 60 g (6 kpl) tuoretta taatelia, kivettömiä
  • 300 g (5 dl) mansikoita (tai lempihedelmäsi)

Vaihtoehtoiset lisäykset:

  • 1 kanelitanko
  • 1 viipale tuoretta inkiväärijuurta
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 vaniljatanko
  • 1/2 sitruuna, kuorittuna
  • 1/2 appelsiini, kuorittuna
  • 1 tl vaahterasiirappia

Ohjeet

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun, luetellussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä Dips & Spreads -ohjelma tai aloita sekoittaminen laitteen alimmalla nopeudella ja nosta nopeasti korkeimmalle nopeudelle. Sekoita 60 sekuntia, käyttäen tamperia painaaksesi ainekset teriä kohti koneen käydessä.
  3. Kaada seos keskikokoiseen kattilaan ja hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes seos on vähentynyt kolmanneksella. Sammuta lämpö ja anna jäähtyä 10 minuuttia ennen kuin kaadat seoksen astiaan ja laitat jääkaappiin.

Kokkimme vinkit

Joitain suosikkiyhdistelmiämme ovat:

  • Mansikka-taateli
  • Mustikka-kaneli
  • Vadelma-appelsiini-vanilja
  • Karhunvatukka-vaahtera-inkivääri
  • Karviainen-sitruuna-inkivääri
  • Ananas-taateli-sitruunaruoho

Itse tehdyn hedelmäsiirapin avulla makunystyräsi nauttivat aidosta kokonaisruoan mausta, ei keinotekoisista aromeista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.