Aioli on herkullista valkosipulimajoneesia, joka sopii erinomaisesti esim. kasvisten dipiksi, keittojen pinnalle tai voileipien väliin.

Aioli

itse tehty aioli

Määrä: 480 ml
Aika: 11 min

Ainekset

  • 3 kpl kananmunan keltuaisia
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/8 tl valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • 3,5 dl oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita keltuaiset, sitruunamehu, suola ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1 alkuun.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 8.
  4. Koneen käydessä, irrota kannen pieni korkki ja lisää valkosipulinkynnet aukon kautta.
  5. Sekoita 10 sekuntia ja laske nopeus teholle 6.
  6. Koneen käydessä, valuta oliiviöljy ohuena vanana kannen pienen aukon kautta ja anna seoksen emulgoitua.
  7. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä pakkauksessa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.