Aioli on herkullista valkosipulimajoneesia, joka sopii erinomaisesti esim. kasvisten dipiksi, keittojen pinnalle tai voileipien väliin.
Aioli
Määrä: 480 ml
Aika: 11 min
Ainekset
- 3 kpl kananmunan keltuaisia
- 0,5 dl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/8 tl valkopippuria
- 3 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- 3,5 dl oliiviöljyä
Valmistus
- Laita keltuaiset, sitruunamehu, suola ja pippuri Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1 alkuun.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeasti nopeudelle 8.
- Koneen käydessä, irrota kannen pieni korkki ja lisää valkosipulinkynnet aukon kautta.
- Sekoita 10 sekuntia ja laske nopeus teholle 6.
- Koneen käydessä, valuta oliiviöljy ohuena vanana kannen pienen aukon kautta ja anna seoksen emulgoitua.
- Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä pakkauksessa.