Nauti kermaisesta, zero-waste jälkiruoasta jossa blendataan iloisesti sekaisin teelehdet sekä jäiset hedelmät niin että niistä muodostuu ihana, maukas, terveellinen herkku!
Hibiscus-banaani nice cream
Aika: 10 min
Määrä: 3 annosta, 720 ml
Ainekset
- 2 rkl (9 g) hibiscusteetä
- 125 ml kuumaa vettä, teen uuttamiseen
- 125 ml mantelimaitoa
- 225 g pakastemansikkaa
- 225 g siivutettua, pakastettua banaania
Valmistus
- Laita hibiscustee hautumaan kuumaan veteen ja hauduta kunnes se on omaan makuusi sopivan vahvuista. Nosta se sitten jääkaappiin jäähtymään.
- Laita tee, lehtineen päivineen, Vitamix-kannuun mantelimaidon kera ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, ja nosta teho sitten täydelle teholle.
- Sekoita 20 sekuntia.
- Sammuta laite. Avaa kansi ja lisää sekaan jäiset mansikat ja banaanit. Sulje kansi uudelleen.
- Käynnistä laite matalimmalla teholla ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle, käytä tampperia työnnelläksesi aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Noin 30-45 sekunnin kuluttua, moottorin ääni muuttuu ja seoksen pintaan muodostuu neljä kumpua ainesten virratessa kannussa. Sammuta laite. Älä sekoita liikaa, ettei jäätelö ala sulaa.
- Tarjoile heti.
Vinkki!
Jos jäätelö ehtii sulaa liikaa, voit yksinkertaisesti nostaa sen hetkeksi pakastimeen, kunnes se jähmettyy sopivasti.