Kauraletut kurpitsalla ja kurkumalla

Herkullisia kauralettuja kurkumalla! Jos olet ollut kiinnostunut kokeilemaan tuoretta kurkumaa ruoanlaitossa, tässä on yksi herkullinen resepti. Kurkuma tekee letuista ihanan kultaisen sävyisiä! Taikinalle makeutta ja koostumusta tuomassa ovat kurpitsa ja banaani.

Kauralettuja kurpitsalla ja kurkumalla

kauraletut kurkumalla

Määrä: 4 annosta
Aika: 20 min

Ainekset

  • 360 ml mantelimaitoa
  • 1 1/4 dl (120g) kurpitsasosetta
  • 1 (100 g) banaani, kuorittuna
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia (voit jättää tämän pois jos haluat)
  • 4 3/4 dl (215 g) kaurahiutaleita
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl tuoretta kurkumaa (tai 1 tl kurkumajauhetta)
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl suolaa
  • voita tai öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun mainitussa järjstyksessä ja sulje kansi.
  2. Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle.
  3. Sekoita 60 sekuntia, käytä tarvittaessa tampperia apuna työntääksesi aineksia koneen käydessä teriä kohti.
  4. Paista lettuja voissa (tai muussa paistorasvassa) 0,5 dl kerrallaan keskilämmöllä, pienellä paistinpannulla (noin 2-3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes pinta on kullanruskea).

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.