Kurpitsasoseen tekeminen on super helppoa kun käytössäsi on Vitamix. Kurpitsasose on ihanan monipuolinen raaka-aine ja löydätkin reseptipankistamme monia reseptejä sen hyödyntämiseen. Kokeile esimerkiksi kurpitsalattea, lisää sosetta smoothieen ja hyödynnä sitä leivonnassa!
Kurpitsasose
Määrä: 6 dl
Aika: 1 h 10 min
Ainekset
- 1 kokonainen kurpitsa
- 1 1/4 dl kevytmaitoa (voit vaihtaa tämän hyvin myös kasvimaitoon, kuten kookosmaitoon tai cashewmaitoon)
Valmistus
- Lämmitä uuni 200°C:seen.
- Jaa kurpitsa kahtia ja kaiva siemenet ulos lusikalla. (Voit hyödyntää siemenet myöhemmin, esim paahtamalla ne!)
- Laita kurpitsan puolikkaat uuninpellille, leikkuupinta alaspäin.
- Paahda sitten 45 – 60 minuuttia, riippuen kurpitsan koosta. Kun voit helposti työntää haarukan kurpitsan kuoren läpi, se on sopivan kypsää.
- Kun kurpitsa on jäähtynyt riittävästi, kaavi hedelmäliha kulhoon. Mittaa 5 dl hedelmälihaa Vitamix-kannuun.
- Kaada sitten kasvimaito kurpitsan sekaan ja sulje kannun kansi.
- Valitse nopeus 1, käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle. Sekoita 1 minuutti ja käytä tampperia työntääksesi aineksia teriä kohti, koneen käydessä.
Vinkki! Jos haluat paksumpaa sosetta, käytä vain vähemmän sosetta ja toisin päin: jos haluat ohuempaa sosetta, lisää nesteen määrää. Mausta oman makusi mukaan tai käytä sellaisenaan. Tämä sose on herkullista esim. Pumpkin pie -mausteseoksella tai kanelilla maustettuna!