Ranskalaiset letut – Crêpes

Täytä herkulliset ranskalaiset letut lempi hedelmilläsi tai marjoilla ja kermavaahdolla tai tuorejuustovaahdolla. Tuoreista mansikoista tehty pyree on myös todella herkullista lettujen kera! Kokin vinkit valmistukseen: Kaada 3 rkl (45 ml) taikinaa kuumalle, kevyesti voidellulle pannulle ja kallistele levittääksesi taikinan tasaisesti pannulle. Lettu on valmis kun se on hyytynyt pinnalta ja kehyesti kullanruskea pohjalta.

Ranskalaiset letut – Crêpes resepti

ranskalaiset letut - crêpesMäärä: 10-12 lettua
Aika: 21 min

Ainekset

  • 240 ml haihdutettua rasvatonta maitoa* (evaporated milk)
  • 4 isoa kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • 125 g (240 ml) vehnäjauhoja

Valmistus

  1. Laita maito, kananmunat ja sokeri Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 4 tai 5.
  4. Sekoita 10 sekuntia ja avaa kannen pieni korkki. Lisää jauhot sekaan kannen aukon kautta.
  5. Jatka sekoittamista vielä 10-15 sekuntia tai kunnes seos on kunnolla sekaisin.

*Haihdutettu rasvaton maito tehdään haihduttamalla n. puolet maidon nestemäärästä keittämällä. Näin siitä tulee tiivistetympää, kermaisempaa koostumukseltaan.

2 replies on “Ranskalaiset letut – Crêpes

    • Hanna Stolt

      Kiitos palautteesta Katja. Lisäsimme englanninkielisen aineksen ainesosiin siltä varalta, että tämä olisi muillekin helpompi ymmärtää 🙂 Teemme parhaamme reseptien selkeiden käännösten kanssa 🙂

      Vastaa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.