Täytä herkulliset ranskalaiset letut lempi hedelmilläsi tai marjoilla ja kermavaahdolla tai tuorejuustovaahdolla. Tuoreista mansikoista tehty pyree on myös todella herkullista lettujen kera! Kokin vinkit valmistukseen: Kaada 3 rkl (45 ml) taikinaa kuumalle, kevyesti voidellulle pannulle ja kallistele levittääksesi taikinan tasaisesti pannulle. Lettu on valmis kun se on hyytynyt pinnalta ja kehyesti kullanruskea pohjalta.
Ranskalaiset letut – Crêpes resepti
Määrä: 10-12 lettua
Aika: 21 min
Ainekset
- 240 ml haihdutettua rasvatonta maitoa* (evaporated milk)
- 4 isoa kananmunaa
- 1 rkl sokeria
- 125 g (240 ml) vehnäjauhoja
Valmistus
- Laita maito, kananmunat ja sokeri Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho hiljalleen nopeudelle 4 tai 5.
- Sekoita 10 sekuntia ja avaa kannen pieni korkki. Lisää jauhot sekaan kannen aukon kautta.
- Jatka sekoittamista vielä 10-15 sekuntia tai kunnes seos on kunnolla sekaisin.
*Haihdutettu rasvaton maito tehdään haihduttamalla n. puolet maidon nestemäärästä keittämällä. Näin siitä tulee tiivistetympää, kermaisempaa koostumukseltaan.
Katja
Evaporated milk olisi ollut helpommin ymmärrettävissä kuin haihdutettu maito.
Hanna Stolt
Kiitos palautteesta Katja. Lisäsimme englanninkielisen aineksen ainesosiin siltä varalta, että tämä olisi muillekin helpompi ymmärtää 🙂 Teemme parhaamme reseptien selkeiden käännösten kanssa 🙂