Lakkajäätelö

Lakka on pohjoisen supermarjoja ja sitä kutsutaankin toisinaan metsän kullaksi. Marjoilla on keittiöissämme kunniapaikka ja lakalla on oma, aivan erityinen sijansa herkkuruokien maustajana, kuten pannukakkujen ja vohveleiden kera. Tämä jäätelö nostaa tämän erityisen marjan aivan uudelle tasolle!

Lakkajäätelö

lakkajäätelö

Määrä: 1.2 L
AIka: 14 min

Ainekset

  • 6 isoa kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljatahnaa
  • 4 dl (600 g) lakkahilloa
  • 1 hyppysellinen jauhettua kanelia
  • 720 ml vispikermaa

Valmistus

  1. Laita kananmuna, sokeri, vaniljatahna, lakkahillo ja kaneli Vitamix-kannuun annetussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  4. Sekoita 3,5 – 4 min. Sekoituksen pitäisi saavuttaa 70 asteen lämpötila jotta jäätelön koostumus ei kristalloituisi.
  5. Kaaad sekoitettu seos kulhoon ja anna jäähtyä.
  6. Kun seos on jäähtynyt, sekoita sekaan kerma ja huolehti, että se tulee sekoitettua huolella.
  7. Kaada sitten kannelliseen pakasterasiaan ja pakasta yön yli. Nosta huoneenlämpöön 5 min ennen tarjoilua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.