Lohitikkarit ja minttu-hernedippi

Valmista näitä hauskoja “tikkareita” kevyeksi päivälliseksi tai seuraaviin juhliisi! Tikkarit yllättävät ja ilahduttavat.

Lohitikkarit ja minttu-hernedippi

lohitikkaritMäärä: 8 tikkaria
Aika: yhteensä 30 minuuttia

Ainekset

Lohitikkarit

  • 400 g lohifileitä (nahattomia)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 45 ml (3 rkl) tuoretta sitruunamehua
  • 5 ml (1 tl) hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan
  • 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Minttu-hernedippi

  • 200 g (2,5 dl) pakasteherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
  • 3 minttukarkkia tai muutama mintunlehti
  • 1 sitruunaa, raastettu kuori ja mehu
  • 80 ml extra virgin oliiviöljyä
  • suolaa, oman maun mukaan

Valmistus

  1. Valmistele tikkarit. Leikkaa lohifileet pituussuunnassa 8 pitkään osaan, tai tarpeeksi isoiksi kuutioiksi, että voit painaa ne grillitikkuun päällekkäin.
  2. Valmista nopea marinadi sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu ja hunaja keskikokoisessa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita lohi marinadiin ja anna sen olla levätä dipissä sillä välin kun valmistat dipin.
  4. Valmista dippi. Laita herneet kiehuvaan, suolattuun veteen minuutiksi ja siivilöi ja siirrä ne sitten jääkylmään veteen jotta ne säilyttävät raikkaan vihreän värinsä.
  5. Valuta herneet ja siirrä ne Vitamix-kannuun. Lisää sekaan valkosipuli, minttu, sitruunan kuori ja mehu.
  6. Valitse nopeus 1 ja käynnistä kone. Kaada öljy hiljalleen kannessa olevan kolon läpi, koneen käydessä.
  7. Kun seos on tarpeeksi pehmeää dipiksi, sulje kannen luukku ja nosta teho hiljalleen täydelle teholle, kunnes seoksesta tulee silkkisen sileää ja raikkaan vihreää (n. 30–40 sekuntia). Siirrä kulhoon.
  8. Valmista lohitikkarit. Paina lohi varovasti grillitikkuihin ja nosta ne foliolla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  9. Laita paistinpannu korkealle lämmölle. Kun se on kuuma, laita lohitikkarit pannulle. Paista 2–3 min molemmin puolin ja nosta puhtaalle lautaselle.
  10. Tarjoile kuumana tai kylmänä, raikkaan minttu-hernedipin kera.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *