Valmista näitä hauskoja ”tikkareita” kevyeksi päivälliseksi tai seuraaviin juhliisi! Tikkarit yllättävät ja ilahduttavat.
Lohitikkarit ja minttu-hernedippi
Määrä: 8 tikkaria
Aika: yhteensä 30 minuuttia
Ainekset
Lohitikkarit
- 400 g lohifileitä (nahattomia)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 45 ml (3 rkl) tuoretta sitruunamehua
- 5 ml (1 tl) hunajaa
- suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan
- 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Minttu-hernedippi
- 200 g (2,5 dl) pakasteherneitä
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
- 3 minttukarkkia tai muutama mintunlehti
- 1 sitruunaa, raastettu kuori ja mehu
- 80 ml extra virgin oliiviöljyä
- suolaa, oman maun mukaan
Valmistus
- Valmistele tikkarit. Leikkaa lohifileet pituussuunnassa 8 pitkään osaan, tai tarpeeksi isoiksi kuutioiksi, että voit painaa ne grillitikkuun päällekkäin.
- Valmista nopea marinadi sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu ja hunaja keskikokoisessa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita lohi marinadiin ja anna sen olla levätä dipissä sillä välin kun valmistat dipin.
- Valmista dippi. Laita herneet kiehuvaan, suolattuun veteen minuutiksi ja siivilöi ja siirrä ne sitten jääkylmään veteen jotta ne säilyttävät raikkaan vihreän värinsä.
- Valuta herneet ja siirrä ne Vitamix-kannuun. Lisää sekaan valkosipuli, minttu, sitruunan kuori ja mehu.
- Valitse nopeus 1 ja käynnistä kone. Kaada öljy hiljalleen kannessa olevan kolon läpi, koneen käydessä.
- Kun seos on tarpeeksi pehmeää dipiksi, sulje kannen luukku ja nosta teho hiljalleen täydelle teholle, kunnes seoksesta tulee silkkisen sileää ja raikkaan vihreää (n. 30–40 sekuntia). Siirrä kulhoon.
- Valmista lohitikkarit. Paina lohi varovasti grillitikkuihin ja nosta ne foliolla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Laita paistinpannu korkealle lämmölle. Kun se on kuuma, laita lohitikkarit pannulle. Paista 2–3 min molemmin puolin ja nosta puhtaalle lautaselle.
- Tarjoile kuumana tai kylmänä, raikkaan minttu-hernedipin kera.