Tämän italialaisen klassikkokeiton voit valmistaa lähes millä tahansa jääkaapistasi löytyvillä kasviksilla: lehtevillä vihreillä, kasviksilla, pavuilla… Tässä omassa versiossamme parrasvaloissa loistavat maissi, kesäkurpitsa, porkkana, kikherneet ja kidneypavut.
Minestrone-keitto
Määrä: 960 ml
Aika: yhteensä 55 minuuttia
Ainekset
Keittopohja
- 5 dl kasvislientä
- 240 g (4 kpl) Roma tomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittuna
- 45 g (½ kpl) keskikokoinen porkkana
- 80 g (½ kpl) keskikokoinen sipuli, kuorittuna
- 50 g (½ kpl) sellerinvartta
- ¼ tl kuivattua basilikaa
- ¼ tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl tomaattisosetta
Keiton ”täytteet”
- 120 g kikherneitä, valutettuna
- 100 g (½ kpl) kesäkurpitsa
- 260 g (2,5 dl) kidney papuja, valutettuna
- 100 g (1 ¼ dl) maissia
- 50 g (1 ¼ dl) Pecorino Romano juustoa, raastettuna
- suolaa ja mustapippuria, oman maun mukaan
Valmistus
- Valmista keittopohja. Laita kaikki keittopohjan ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
Käynnistä blenderi 1-teholla ja nosta nopeus sitten nopeasti täydelle teholle.
Sekoita 5 min 45 sek, kunnes kannen alta nousee höyryä. - Laske nopeus teholle 2 ja avaa kannen pieni korkki. Lisää ”täytteet”: kikherneet, kesäkurpitsa, kidneypavut, maissi ja juusto aukosta. Sulje kannen korkki.
- Sekoita vielä 10 sekuntia. Tarjoile heti.