Paahdetut ruusukaalit sitruuna-timjamidippikastikkeella

Olit sitten ruusukaalien sydänystävä tai et, tämä resepti on oiva lisuke minkä tahansa päivällisen oheen tai vaikkapa sellaisenaan naposteltavaksi! Ruusukaali on edullinen ja ravinteikas kasvi ja kaunis tarjoiltava.

Paahdetut ruusukaalit sitruuna-timjamidippikastikkeella

Määrä: 120 ml (½ kuppia)
Valmistusaika: 25 min

Ainekset

  • 60 ml (¼ kuppia) sitruunamehua
  • 45 ml (3 rkl) vaahterasiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl tuoreita timjaminlehtiä
  • 32 kpl ruusukaalin nuppua, kannat leikattuna, puolitettuna
  • 2 rkl safloriöljyä (voi korvata esim. rypsi- tai oliiviöljyllä)
  • suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 230°C:seen.
  2. Kääntele ruusukaalit safloriöljyssä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita ruusukaalit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lisää 1 rkl vettä pannulle ja  asettele ruusukaalit leikkuupinta alaspäin pannulle. Peitä tiiviisti foliolla ja paahda 10 minuuttia, tai kunnes ruusukaalien pinta on hyvin paahtunut.
  3. Mittaa sitruunamehu, vaahterasiirappi, oliiviöljy ja timjami Vitamix-kannuun mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5. Käynnistä laite ja nosta tehoja rauhallisesti nopeudelle 6.
  6. Sekoita 10 sekuntia.
  7. Kaada dippikastike kulhoon ja tarjoile lämpimien ruusukaalien kera.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.