Perinteinen maapähkinävoi on herkku, jolla ei voi mennä pieleen! Testaa samalla ohjeella myös herkullisia pähkinälevitteitä macadamiapähkinöistä, pistaasipähkinöistä tai cashepähkinöistä valmistettuna. Pähkinävoin valmistus itse on paitsi helppoa, myös huomattavasti edullisempaa, kuin ostaa pähkinävoita valmiina kaupasta.
Maapähkinävoi
Määrä: 480 g
Aika: 10 min
Ingredienser
- 590 g suolattomia, paahdettuja maapähkinöitä
Valmistus
- Laita maapähkinät Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehot täydelle teholle. Voit käyttää tampperia – laitteen mukana toimitettavaa sauvaa – työntääksesi massaa teriä kohti laitteen käydessä. Näin nopeutat sekoitusprosessia.
- N. 1 minuutin kuluttua tulet huomaamaan miten sekoituksen ääni muuttuu, kun pähkinävoi alkaa pyöriä juoksevampana terien välissä.
- Pysäytä moottori.
- Lisää halutessasi makeutukseksi hunajaa tai agavesiirappia. Mutta pähkinävoi ei juurikaan makeutusta kaipaa.
- Purkita valmis pähkinävoi ilmatiiviiseen purkkiin. Voit myös pakastaa osan pähkinävoista myöhempää käyttöä varten.