Tämä resepti on terveellisempi vaihtoehto Nutellalle, ilman lisäaineita – voit myös itse päättää sokerin määräst! Resepti on kokkimme John Ohlssonin käsialaa ja herkku on hurmannut jo satoja messukävijöitä maullaan ja helppoudellaan! Hasselpähkinävoi on herkullista esim. itsetehdyn suklaamoussen päällä, jäätelökastikkeena tai vaikkapa paahtoleivän päällä.
Suklainen hasselpähkinävoi
Määrä: 2,5 dl
Aika: 5 min
Kannu: Ascent sekoitusastia 600 ml (jos valmistat ruoan isommassa kannussa, täytyy ainesten määrää lisätä jotta ne pyörivät kannussa kunnolla)
Ainekset
- 3 dl hasselpähkinämurskaa
- 3 tl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
- 2 tl vaniljajauhetta
- 2 dl ruokosokeria (tummaa)
- 1 dl hasselpähkinäöljyä tai macadamiapähkinäöljyä (tai muuta miedon makuista ruokaöljyä)
Valmistus
- Laita ainekset sekoitusastiaan ja ruuvaa kiinni veitsiosa. Kiinnitä veitsiosa sekoituskulhoon tiukasti, jotta kone käynnistyy.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta tehoa nopeudelle 5. Sekoita 15 sekuntia.
- Nosta nopeudelle 10 ja sekoita taas 15 sekuntia.
- Laske teho nopeudelle 3. Sekoita 15 sekuntia.
- Nosta tehot vielä viimeisen kerran nopeudelle 10 ja sekoita 15 sekuntia. Sammuta kone.
- Irrota veitsiosa ja tarkista, että kaikki ainekset ovat sekoittuneet sileäksi kreemiksi. Säilytä valmista pähkinävoita lasipurkissa.
- Laita pähkinävoi jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua. Seoksesta tulee hyvin juoksevaa valmistuksen aikana ja se jähmettyy kylmässä sopivan paksuiseksi.