Tämä on täydellinen resepti joululeivontaan, mutta tietysti nämä herkulliset keksit maistuvat ympäri vuoden!
Gingersnap Cookiet
Määrä: 24 kpl
Aika: 1 h
Ainekset
- 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 4 rkl melassia tai (tummaa) siirappia
- 2,5 dl hienoa sokeria
- 1,8 dl margariinia tai voita
- 0,8 dl kaneli-sokeriseosta
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita jauhot, inkivääri, suola, ruokasooda ja kaneli kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
- Laita kananmuna, melassi tai siirappi, sokeri ja margariini tai voi Vitamix-kannuun (mainitussa järjestyksessä). Sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta nopeudelle 10. Sekoita noin 15 sekuntia.
- Kaada seos kulhoon kuivien ainesten päälle. Sekoita huolellisesti ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Pyörittele pieniksi palloiksi (ø n. 2,5 cm) ja pyörittele ne sitten kaneli-sokeriseoksessa. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Älä aseta niitä liian lähelle toisiaan, n. 5 cm välit ovat hyvät.
- Paista uunissa 10-12 minuuttia!
VINKKI! Anna keksejä lahjaksi kauniissa purkissa läheisillesi! Ne ovat ihana, tuoksuva tuliainen.