Tässä jälkiruoassa yhdistyvät herkullinen Oaxacalainen suklaa, Kahlua sekä kahvi. Koristeena, ja pisteenä iin päällä vaniljalla maustettua mascarponevaahtoa! Paljon tämän yksinkertaisemmaksi ei herkullisen suklaakakun leipominen enää voi muuttua.
Me täällä Vitamixilla pidämme myös siitä, miten vähän tiskiä syntyy tällä metodilla. Muistathan hyödyntää Vitamixin itsepesua niin saat kannunkin puhtaaksi minimaalisella vaivalla!
Oaxacalainen Boca Negra Suklaakakku
Määrä: ø 23 cm kakku
Aika: 10 tuntia (jääkaapissa yön yli)
Kannun koko: 2 L
Ainekset
Suklaakakku
- 350 g Oaxacan suklaata (71%)
- 225 g voita, huoneenlämpöisenä
- 5 isoa kananmunaa
- 80 g sokeria
- 60 ml Kahlua-likööriä
- 60 ml kahvia
- 2 rkl vehnäjauhoa
Vaniljainen Mascarponevaahto
- 300 g Mascarponejuustoa
- 80 g sokeria
- 2 vaniljatankoa
Valmistus
- Valmista kakku: Lämmitä uuni 150°C:seen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sulata suklaa ja voi yhdessä kuumavesihauteessa.
- Laita munat ja sokeri Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä kone ja nosta nopeutta hiljalleen nopeudelle 10, sitten täydelle teholle.
- Sekoita 30 sekuntia ja pysäytä laite.
- Poista kansi ja kaada sekaan sula suklaa-voi-seos, Kahlua, kahvi ja jauhot Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä. Kiinnitä kansi takaisin paikoilleen.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä kone ja nosta tehoa hiljalleen nopeudelle 10, sitten täydelle teholle.
- Sekoita 30 sekuntia, kunnes ainekset ovat täysin sekaisin.
- Kaada seos irtopohjavuokaan.
- Paista vesihauteessa 40 minuuttia.
- Nosta kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Nosta kakku jääkaappiin yön yli. Tarjoile vaniljalla maustetun mascarponevaahdon kera.
- Valmista mascarponevaahto: Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile Oaxacalaisen Boca Negra Suklaakakun kanssa.