Porkkanakakku tuntuu olevan globaali kaikkien suosikki. Tämän reseptin avulla voit huoletta vetää pari mutkaa suoraksi ja silti nauttia herkullisesta jälkiruoasta!
Ainekset
- 2 kuppia (240 g) kokojyvävehnäjauhoja
- ½ kuppia (100 g) sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- ½ tl suolaa
- 6 kanamunanvalkuaista
- 2 omenaa
- 2 porkkanaa
Valmistus
- Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka voilla tai öljyllä.
- Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Aseta sivuun.
- Aseta kanamunanvalkuaiset, omenat ja porkkanat Vitamix-kannuun yllämainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
- Valitse alkuun nopeus 1 .
- Käynnistä kone ja lisää nopeasti tehoa nopeudelle 10. Lopuksi täydelle teholle (High).
- Anna sekoittua 20 sek. käyttäen tampperia työntämään aineksia teriä kohti koneen käydessä.
- Kaada kuivien ainesten päälle kulhoon ja sekoita käsin.
- Kaada taikina leipäastialle tai voipaperille. Paista uunissa 25 min.