Chimichurri

Chimichurri on herkullisen mausteinen marinadi tai dippi esimerkiksi grillatun tai uunissa paistetun kalan, kanan, punaisen lihan tai makkaroinen kylkeen.

Chimichurri

Määrä: 300 ml
Valmistusaika: 20 min

Ainekset

  • ¼ kuppi (60 ml) punaviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ⅓ kuppi (50 g) punaista sipulia, kuorittuna, kuutioituna
  • 1 kuppi (5 g) lehtipersiljaa, hienonnettuna
  • ¾ kuppi (30 g) tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • ¼ kuppi (25 g) tuoretta oreganoa, hienonnettuna
  • 6 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • ½ jalapeño
  • ⅛ tl merisuolaa
  • ⅛ tl jauhettua mustapippuria
  • ¾ kuppi (180 ml) oliiviöljyä

Valmistus

  1. Laita etikka, sitruunamehu, sipuli, persilja, korianteri, oregano, valkosipuli, jalapeño, suola ja pippuri Vitamix-kannuun.
  2. Valitse pulssitoiminto ja pulssita laitetta nopeasti. Jatka pulssia 9 kertaa, käytä tampperia (sauvaa) painaaksesi ainesosia teriä kohti laitteen käydessä. Pysäytä kone ja kaavi kannun reunat lastalla. Kiinnitä kansi ja jatka pulssittamista vielä 10 kertaa.
  3. Valitse nopeus 1 ja irrota kannen pieni tulppa. Kaada hitaasti oliiviöljyä kannen tulpan aukon kautta. Laita kansi takaisin kiinni ja nosta nopeus rauhallisesti 10:een.
  4. Sekoita 10 sekuntia tai kunnes haluttu koostumus on saavutettu.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.