Chimichurri on herkullisen mausteinen marinadi tai dippi esimerkiksi grillatun tai uunissa paistetun kalan, kanan, punaisen lihan tai makkaroinen kylkeen.
Chimichurri
Määrä: 300 ml
Valmistusaika: 20 min
Ainekset
- ¼ kuppi (60 ml) punaviinietikkaa
- 2 rkl sitruunamehua
- ⅓ kuppi (50 g) punaista sipulia, kuorittuna, kuutioituna
- 1 kuppi (5 g) lehtipersiljaa, hienonnettuna
- ¾ kuppi (30 g) tuoretta korianteria, hienonnettuna
- ¼ kuppi (25 g) tuoretta oreganoa, hienonnettuna
- 6 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- ½ jalapeño
- ⅛ tl merisuolaa
- ⅛ tl jauhettua mustapippuria
- ¾ kuppi (180 ml) oliiviöljyä
Valmistus
- Laita etikka, sitruunamehu, sipuli, persilja, korianteri, oregano, valkosipuli, jalapeño, suola ja pippuri Vitamix-kannuun.
- Valitse pulssitoiminto ja pulssita laitetta nopeasti. Jatka pulssia 9 kertaa, käytä tampperia (sauvaa) painaaksesi ainesosia teriä kohti laitteen käydessä. Pysäytä kone ja kaavi kannun reunat lastalla. Kiinnitä kansi ja jatka pulssittamista vielä 10 kertaa.
- Valitse nopeus 1 ja irrota kannen pieni tulppa. Kaada hitaasti oliiviöljyä kannen tulpan aukon kautta. Laita kansi takaisin kiinni ja nosta nopeus rauhallisesti 10:een.
- Sekoita 10 sekuntia tai kunnes haluttu koostumus on saavutettu.