Tämä kaikkea muuta kuin tavanomainen salaatti puhkeaa upeaan makuelämykseen joka puraisulla. Salaatissa tasapainottuvat ravinteikas, vihreä lehtikaali ja pehmeä kukkakaali, sekä harissa-vinegretin raikas hapokkuus. Harissa-vinegretti muuten sopii loistavasti myös kalan ja äyriäisten kastikkeeksi ja siten tämä salaatti myös kalaruokien lisukkeeksi!
Paahdettu kukkakaalisalaatti
Ainekset
- 250 g lehtikaalia (pienet lehtikaalinlehdet ovat raikkaimpia!)
- 900 g kukkakaalin kukintoja, paahdettuina, tai grillattuina
- 5 dl sitruslohkoja, appelsiinia, greippiä (maukkaimpia ja kauneimpia jos poistat niistä kalvot)
- 2,5 dl Harissa Vinaigrettea
Valmistus
- Laita lehtikaali isoon kulhoon ja nostele sekaan 3/4 harissa vinegretistä. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan.
- Laita kukkakaalit samaan isoon kulhoon ja lisää sekaan loput harissakastikkeesta. Nostele kukkakaalit lehtikaalin päälle ja viimeiseksi sitruslohkot.
One reply on “Paahdettu kukkakaalisalaatti“