Paahdettu kukkakaalisalaatti

Tämä kaikkea muuta kuin tavanomainen salaatti puhkeaa upeaan makuelämykseen joka puraisulla. Salaatissa tasapainottuvat ravinteikas, vihreä lehtikaali ja pehmeä kukkakaali, sekä harissa-vinegretin raikas hapokkuus. Harissa-vinegretti muuten sopii loistavasti myös kalan ja äyriäisten kastikkeeksi ja siten tämä salaatti myös kalaruokien lisukkeeksi!

Paahdettu kukkakaalisalaatti

paahdettu kukkakaalisalaatti

Ainekset

  • 250 g lehtikaalia (pienet lehtikaalinlehdet ovat raikkaimpia!)
  • 900 g kukkakaalin kukintoja, paahdettuina, tai grillattuina
  • 5 dl sitruslohkoja, appelsiinia, greippiä (maukkaimpia ja kauneimpia jos poistat niistä kalvot)
  • 2,5 dl Harissa Vinaigrettea

Valmistus

  1. Laita lehtikaali isoon kulhoon ja nostele sekaan 3/4 harissa vinegretistä. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan.
  2. Laita kukkakaalit samaan isoon kulhoon ja lisää sekaan loput harissakastikkeesta. Nostele kukkakaalit lehtikaalin päälle ja viimeiseksi sitruslohkot.

One reply on “Paahdettu kukkakaalisalaatti

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.