Harissa, suosittu pippuritahna Pohjois-Amerikkalaisesta keittiöstä, varastaa parrasvalot tässä vinegretissä. Tarjoa esim. paahdetun kukkakaalisalaatin kanssa tai käytä kalan tai äyriäisten marinadina.
Harissa-vinegretti

Ainekset
- 120 ml harissatahnaa
- 240 ml punaviinietikkaa
- 20 g (1⅓ rkl) kuivaa sinappia
- 1⅓ rkl Winter Spice mausteseosta
- 24 pientä valkosipulinkynttä, paahdettuna
- 2 pientä salottisipulia, kuorittuna, paahdettuna
- 90 g (6 kpl) taateleita kivet poistettuina (voit makeuttaa myös hunajalla)
- 720 ml extra virgin oliiviöljyä
Valmistus
- Laita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 30 sekuntia.
- Laske nopeus teholle 3, avaa kannen tulppa ja valuta öljyä ohuena vanana aukon läpi koneen yhä käydessä. Sulje tulppa ja jatka sekoittamista 15 sekuntia tai kunnes emulsio muodostuu.