Harissa, suosittu pippuritahna Pohjois-Amerikkalaisesta keittiöstä, varastaa parrasvalot tässä vinegretissä. Tarjoa esim. paahdetun kukkakaalisalaatin kanssa tai käytä kalan tai äyriäisten marinadina.
Harissa-vinegretti
Ainekset
- 120 ml harissatahnaa
- 240 ml punaviinietikkaa
- 20 g (1⅓ rkl) kuivaa sinappia
- 1⅓ rkl Winter Spice mausteseosta
- 24 pientä valkosipulinkynttä, paahdettuna
- 2 pientä salottisipulia, kuorittuna, paahdettuna
- 90 g (6 kpl) taateleita kivet poistettuina (voit makeuttaa myös hunajalla)
- 720 ml extra virgin oliiviöljyä
Valmistus
- Laita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Käynnistä laite matalimmalla nopeudella ja nosta teho sitten nopeasti täydelle teholle. Sekoita 30 sekuntia.
- Laske nopeus teholle 3, avaa kannen tulppa ja valuta öljyä ohuena vanana aukon läpi koneen yhä käydessä. Sulje tulppa ja jatka sekoittamista 15 sekuntia tai kunnes emulsio muodostuu.
One reply on “Harissa-vinegretti“