Nauti tämä herkullinen gluteeniton kakku lorauksella itse tehtyä lime-kastiketta. Koristele pistaasipähkinöillä. Gluteenittomat leivonnaiset voivat helposti hieman kuivahtaa, mutta tämä kakku hurmaa ja pysyy ihanan mehukkaana, kiitos kesäkurpitsan. Nauti hyvällä omatunnolla!
Pistaasilla ja limellä maustettu kesäkurpitsakakku
Kakku
Ainekset
- 150 g mantelijauhoja
- 1/2 dl (50 g) gluteenitonta jauhoseosta
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 limen kuori
- 1/2 dl (50 g) pistaasipähkinöitä, rouhittuna
- ¼ tl Himalajan suolaa
- 2 isoa munaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 1/2 dl taatelisiirappia
- 150 g kesäkurpitsaa, paloiteltuna
Valmistus
- Lämmitä uuni 180°C:seen ja vuoraa 23 x 13 cm vuoka leivinpaperilla.
- Yhdistä mantelijauho, gluteeniton jauho, leivinjauhe, ruokasooda, limetin kuori, pistaasit ja suola kulhossa.
- Laita munat, oliiviöljy ja taatelisiirappi Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1 ja nosta tehoa nopeudelle 5. Sekoita 10 sekuntia tai kunnes ainekset ovat sekaisin.
- Avaa kannen pieni luukku ja lisää kesäkurpitsan palat luukusta.
- Valitse nopeus 1 ja käynnistä laite. Nosta tehoa nopeudelle 4. Sekoita 15 sekuntia, tai kunnes kesäkurpitsa on tasaisesti sekoittunut muihin aineksiin. Et halua sekoittaa sitä aivan nestemäiseksi.
- Kaada seos kuivien ainesten päälle ja sekoita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia.
- Nosta kakku uunista ja peitä foliolla. Paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes kakkuun työnnettyyn hammastikkuun tai veitseen ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
Ainekset
- 125 g vuohenmaidosta valmistettua tai maidotonta jogurttia
- 1 rkl lime mehua
- 1 rkl agavesiirappia
Valmistus
- Laita kaikki ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopues 1 ja käyn nistä kone. Nosta teholle 4. Sekoita 20 sekuntia.
- Viimeistele kakku kaatamalla kuorrutus sen päälle ja koristele pistaasipähkinöillä ja raastetulla limetin kuorella.