Vaihtoehto gluteenittomaan kokkaukseen löytyy papujauhoista. Ne ovat proteiinirikkaampia ja soveltuvat moniin ruokiin: kastikkeiden ja keittojen sakeuttajaksi, patoihin, lettujen ja vohveleiden taikinoihin, ym. Kokeile ja innostu!
Gluteeniton papujauho
Aika: 10 min
Ainekset
- 290 g (5 dl) kuivia kikherneitä
- 200 g (5 dl) tapiocatärkkelystä
- 240 g (5 dl) maissitärkkelystä
Valmistus
- Laita kikherneet Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
- Sekoita 45 sekuntia.
- Kaada papujauho kulhoon ja lisää tapioca- ja maissitärkkelys.
- Sekoita jauhot sekaisin vispilällä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.
Kokin vinkit
Saat parhaat tulokset kun jauhat papuja tai jyviä max. 400 g (5 dl) kerrallaan.