Vaihtoehto gluteenittomaan kokkaukseen löytyy papujauhoista. Ne ovat proteiinirikkaampia ja soveltuvat moniin ruokiin: kastikkeiden ja keittojen sakeuttajaksi, patoihin, lettujen ja vohveleiden taikinoihin, ym. Kokeile ja innostu!

Gluteeniton papujauho

jauhoAika: 10 min

Ainekset

  • 290 g (5 dl) kuivia kikherneitä
  • 200 g (5 dl) tapiocatärkkelystä
  • 240 g (5 dl) maissitärkkelystä

Valmistus

  1. Laita kikherneet Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta teho täydelle teholle.
  4. Sekoita 45 sekuntia.
  5. Kaada papujauho kulhoon ja lisää tapioca- ja maissitärkkelys.
  6. Sekoita jauhot sekaisin vispilällä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Kokin vinkit

Saat parhaat tulokset kun jauhat papuja tai jyviä max. 400 g (5 dl) kerrallaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.