Näissä välipalapatukoissa on valtavasti marjoja, hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä jotka ovat terveellisiä ja auttavat pitämään nälän poissa pitkään. Patukat sopivatkin erinomaisesti välipalaksi joten nappaa yksi tai kaksi mukaasi kotoa lähtiessä aamulla. Voit säilyttää patukoita myös valmiina pakkasessa, jolloin ne säilyvät pidempään ja toimivat hyvänä hätävarana kiireen iskiessä.
Chiapatukat kuivatuilla hedelmillä
Määrä: 6 patukkaa
Aika: 5 min
Ainekset
- 1,2 dl (85 g) manteleita (ku0rettomia)
- 1,2 dl (50 g) pekaanipähkinöitä, paahdettuja
- 0,5 dl (30 g) auringonkukansiemeniä, paahdettuja
- 0,5 dl (35 g) pellavansiemeniä
- 0,5 dl (40 g) kuivattuja mustikoita tai 40 g mustikkajauhetta
- 0,5 dl (35 g) kuivattuja kirsikoita
- 0,5 dl (25 g) kuivattuja karpaloita
- 2 rkl kuivattuja gojimarjoja
- 1 rkl lucumajauhetta
- 2 rkl hampunsiemeniä
- 0,8 dl chiageeliä (ohje alla!)
- 1 rkl hunajaa
Valmistus
- Voitele 13 x 23 cm vuoka kookosöljyllä ja laita sivuun odottamaan.
- Laita mantelit ja pekaanipähkinät kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 7.
- Pulssita 2–3 kertaa rouhiaksesi pähkinät. Kaada pähkinärouhe kulhoon.
- Huuhtele kannu ja laita siihen auringonkukansiemenet, pellavansiemenet, kuivatut hedelmät ja lucumajauhe kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 7.
- Pulssita (käynnistä ja sammuta kone täydellä teholla nopeasti) 15–20 kertaa. Lisää seos pähkinöiden sekaan kulhoon ja sekoita hyvin.
- Lisää hampunsiemenet, chiageeli ja hunaja kulhoon ja sekoita kunnolla.
- Painele seos vuokaan. Peitä muovilla ja laita jääkaappiin yön yli. Leikkaa 6 patukaksi.
Vinkkejä!
Chiageeliä voit valmistaa laittamalla 1,2 dl vettä ja 3 rkl chiasiemeniä Vitamix-kannuun. Valitse nopeus 1 ja käynnistä laite. Nosta teho täydelle teholle. Sekoita 35–45 sekuntia.
Saat reseptistä vegaanisen vaihtamalla hunajan esim. agave- tai vaahterasiirappiin.