Nämä valkosuklaapallot ovat mitä ihanin herkkulahja tuliaisiksi joulunaikaan – pakkaa ne pieniin laatikoihin ja lisää mukaan joulutervehdyksesi kortissa. Tai valmista itsellesi ja läheisillesi yhteiset, terveellisemmät jouluherkut.
Valkosuklaa-pallot
Ohje: Bettina’s Kitchen
Aika: yhteensä 1h 20 min
Määrä: 14 annosta
Ainekset
- 100 g valkosuklaata
- 2,5 dl (150 g) kuorettomia manteleita
- 2,5 dl (100.00 g) saksanpähkinöitä
- 5 rkl (70 g) kookosöljyä
- 6,5 dl (100 g) kookoshiutaleita, paahdettuina
- 3/4 dl (40 g) rusinoita
- 10 (150 g) medjool taateleita, kivet poistettuina
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
- 1 hyppysellinen suolaa
- koristeluun, kourallinen mulperimarjoja & kourallinen syötäviä kukkia
Valmistus
- Sulata suklaa kuumavesihauteessa.
- Sillä välin kun valkosuklaa sulaa, lisää muut ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 5. Pulssita 15-20 kertaa. Työntele aineksia teriä kohti tampperilla. Jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat kokonaan sekaisin, mutta jätä seokseen tekstuuria, eli älä aja sitä aivan sileäksi.
- Lusikoi seosta tavallisella lusikalla tai jäätelökauhalla pieniksi suupalan kokoisiksi palloiksija dippaa ne puoliksi sulaan valkosuklaaseen.
- Kun valkosuklaa on vielä sulaa, ripottele pallojen päälle mulperimarjoja ja syötäviä kukkia ja nosta pallot jääkaappiin jähmettymään.