Nämä valkosuklaapallot ovat mitä ihanin herkkulahja tuliaisiksi joulunaikaan – pakkaa ne pieniin laatikoihin ja lisää mukaan joulutervehdyksesi kortissa. Tai valmista itsellesi ja läheisillesi yhteiset, terveellisemmät jouluherkut.

Valkosuklaa-pallot

valkosuklaapalloja lautasella

Ohje: Bettina’s Kitchen
Aika: yhteensä 1h 20 min
Määrä: 14 annosta

Ainekset

  • 100 g valkosuklaata
  • 2,5 dl (150 g) kuorettomia manteleita
  • 2,5 dl (100.00 g) saksanpähkinöitä
  • 5 rkl (70 g) kookosöljyä
  • 6,5 dl (100 g) kookoshiutaleita, paahdettuina
  • 3/4 dl (40 g) rusinoita
  • 10 (150 g) medjool taateleita, kivet poistettuina
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • koristeluun, kourallinen mulperimarjoja & kourallinen syötäviä kukkia

Valmistus

  1. Sulata suklaa kuumavesihauteessa.
  2. Sillä välin kun valkosuklaa sulaa, lisää muut ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja sulje kansi.
  3. Valitse nopeus 5. Pulssita 15-20 kertaa. Työntele aineksia teriä kohti tampperilla. Jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat kokonaan sekaisin, mutta jätä seokseen tekstuuria, eli älä aja sitä aivan sileäksi.
  4. Lusikoi seosta tavallisella lusikalla tai jäätelökauhalla pieniksi suupalan kokoisiksi palloiksija dippaa ne puoliksi sulaan valkosuklaaseen.
  5. Kun valkosuklaa on vielä sulaa, ripottele pallojen päälle mulperimarjoja ja syötäviä kukkia ja nosta pallot jääkaappiin jähmettymään.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.