Aquafabasta, eli kikherneiden keitinliemestä voi loihtia vaikka mitä! Kokeilepa tätä perinteistä majoneesia jossa kananmuna on korvattu aquafaballa. Huomaathan, että Aquafaba ei missään nimessä ole kuivattujen kikherneiden liotusliemi, vaan nimenomaan säilykekikherneiden tai keitettyjen kikherneiden keitinliemi.

Vegaani majoneesi

Aika:5 min

Ainekset

  • 1 ½ tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl aquafabaa (kikherneiden keitinlientä)
  • 2 tl sinappia (esim. Dijon)
  • 1 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl vastapuristettua sitruunamehua
  • 4 dl neutraalin makuista rypsiöljyä tai auringonkukkaöljyä

Valmistus

  1. Laita aquafaba, sinappi, suola, pippuri, viinietikka ja sitruunamehu Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi.
  2. Valitse nopeus 1 ja käynnistä laite, Kasvata tehoa sitten nopeudelle 2–3.
  3. Irrota kannen pieni luukku ja valuta öljyä kastikkeen sekaan ohuena vanana, samaan aikaan kun jatkat sekoittamista matalalla teholla. Älä kaada öljyä liian nopeasti, muutoin majoneesi voi helposti mennä mönkään.
  4. Jatka sekoittamista, kunnes majoneesi alkaa sidostua ja on lopulta sileää ja kuohkeaa.

VINKKI! Haluatko vaihtelua majoneesisi makuun? Mausta majoneesi tuoreilla yrteillä, valkosipulilla tai muutamalla tipalla tryffeliöljyä. Voit esim. paahtaa muutaman valkosipulinkynnen foliopaketissa öljyn ja ripauksen suolaa kera. Anna sipulin jäähtyä ja lisää se sitten majoneesin sekaan ja saat herkullista aiolia!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.