Quinoasalaatti pistaaseilla ja taateleilla

Ihastuttavan makuinen ja helppo salaatti, joka hurmaa pöytäseurueen toisensa jälkeen. Salaatti on parhaimillaan kun se on vielä hieman lämmintä ja sopiikin siten erityisen hyvin syksyyn ja talveen.

Quinoasalaatti

Mängd: 4 portioner
Tid: 30 min

Ainekset

  • 2,5 dl quinoaa, huuhdeltuna, ei keitettynä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 420 ml vettä
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 sipuli, kuorittu ja puolitettu
  • 90 g tuoretta pinaattia
  • 1,2 dl (50 g) persiljaa
  • 240 g kikherneitä
  • 2,5 dl taateleita, kivet poistettuna
  • 0,8 dl paahdettuja pistaasipähkinöitä

Valmistus

  1. Paahda quinoaa paistinpannulla keskilämmöllä 3–4 min, kunnes se on kuivaa ja lähes paahdettua.
  2. Lisää sekaan kumina ja fenkoli ja jatka paistamista vielä minuutin verran. Lisää sitten vesi ja suola. Kiehauta ja sekoita muutaman kerran. Peitä pannu sen jälkeen kannella. Laske lämpö matalalle ja jatka kannen alla keittämistä 20–22 min, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt. Anna sen jälkeen jäähtyä 5 minuuttia.
  3. Quinoan keittyessä, sekoita sipuli, pinaatti, persilja, kikherneet ja taatelit kulhossa.
  4. Laita pistaasipähkinät Vitamix-kannuun ja kiinnitä kansi.
  5. Valitse nopeus 1.
  6. Käynnistä laite ja nosta tehoa hiljalleen nopeudelle 4.
  7. Sekoita 5 – 10 sekuntia hienontaaksesi pähkinät.
  8. Kaada pähkinämurska kulhoon muiden ainesten päälle.
  9. Quinoan jäähdyttyä, kaada se salaattikulhoon muiden ainesten päälle ja sekoita kunnolla.

Salaatinkastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl limemehua
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 mm jauhettua mustapippuria

Valmistus

  1. Laita ainekset Vitamix-kannuun yllä mainitussa järjestyksessä ja kiinnitä kansi.
  2. Valitse nopeus 1.
  3. Käynnistä laite ja nosta tehoja hiljalleen nopeudelle 6.
  4. Sekoita 10 sekuntia.
  5. Valuta kastiketta salaatin päälle.