Kylmä kesän keitto joka on täydellinen vaihtoehto kun grilliruoka alkaa tylsistyttää ja haluat välillä jotain kevyttä ja raikasta! Tämän reseptin takana on kokki Chef Bibby Gignilliat.
Vesimeloni-gazpacho
Määrä: 2.4 L
Aika: 20 min
Ainekset
- 1 punainen paprika, höyrytettynä ja siemenkota poistettuna
- 1 maissintähkä
- 455 g vesimelonia, kuutioituna
- 1 kg punaisia terttutomaatteja, paloiteltuna
- 455 g kurkku, kuorittu, paloiteltuna 4 osaan
- 1 kpl chipotle chili, ilman siemeniä, paloiteltuna
- 2 tl chipotlekastiketta
- 2 kpl salaattisipulia, paloiteltuna
- 1 valkosipulinkynsi, ilman kuorta
- 3 rkl limemehua
- 5 g tuoretta korianteria, hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2½ tl suolaa
Valmistus
- Grillaa tai paahda uunissa paprika – kunnes sen kuori tummuu. Anna paprikan jäähtyä muutama minuutti ja vedä irti kuori, kanta ja siemenkota. Paahda myös maissintähkä, mutta älä polta sitä.
- Hienonna paprika ja irrota maissi tähkästä. Sekoita kaikki isossa kulhossa vesimelonin, tomaattien ja kurkun kanssa.
- Lisää chipotle, chipotlekastike, salaattisipuli, valkosipuli, korianteri, oliiviöljy, suola ja sekoita ainekset kulhossa muiden ainesten kanssa.
- Kaada seos sitten (osissa) Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho sitten nopeudelle 10. Sekoita 30 sekuntia.
- Anna keiton jäähtyä ennen tarjoilua.