Lehtikaali-purjosipulikeitto

Lehtikaali on yksi terveellisimmistä kasviksista mitä voimme syödä ja yksi helpoimpia tapoja nauttia sitä on keiton muodossa. Tässä tulee resepti, joka vaatii vain pari ainesosaa ja on täynnä makua!

Lehtikaali-purjosipulikeitto

lehtikaali-purjosipulikeitto

Määrä: 1.2 L
Aika: 1 h

Ainekset

  • 1 (200 g) iso purjosipuli, puhdistettuna, paloiteltuna 0,5 cm paksuisiksi renkaiksi
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 335 g tuoretta lehtikaalia, hienonnettuna. Poista valkoiset paksut kohdat
  • 960 ml kasvis- tai kanalientä
  • suolaa ja pippuria oman. maun mukaan

Valmistus

  1. Paista purjosipulia oliiviöljyssä kunnes se pehmenee. Lisää lehtikaali ja paista kunnes lehtikaali pehmenee.
  2. Lisää kasvis- tai kanaliemi ja keitä 30 min matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä 10–15 minuuttia tai kunnes keiton lämpötila on 65°C.
  3. Kaada keitto Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Valitse nopeus 1.
  5.  Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
  6.  Sekoita 45 sekuntia, kunnes koostumus on täysin sileää.
  7.  Kaada keitto kattilaan ja lämmitä 10 minuuttia, tai kunnes se alkaa kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.