Lehtikaali on yksi terveellisimmistä kasviksista mitä voimme syödä ja yksi helpoimpia tapoja nauttia sitä on keiton muodossa. Tässä tulee resepti, joka vaatii vain pari ainesosaa ja on täynnä makua!
Lehtikaali-purjosipulikeitto
Määrä: 1.2 L
Aika: 1 h
Ainekset
- 1 (200 g) iso purjosipuli, puhdistettuna, paloiteltuna 0,5 cm paksuisiksi renkaiksi
- 2 tl oliiviöljyä
- 335 g tuoretta lehtikaalia, hienonnettuna. Poista valkoiset paksut kohdat
- 960 ml kasvis- tai kanalientä
- suolaa ja pippuria oman. maun mukaan
Valmistus
- Paista purjosipulia oliiviöljyssä kunnes se pehmenee. Lisää lehtikaali ja paista kunnes lehtikaali pehmenee.
- Lisää kasvis- tai kanaliemi ja keitä 30 min matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä 10–15 minuuttia tai kunnes keiton lämpötila on 65°C.
- Kaada keitto Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Valitse nopeus 1.
- Käynnistä laite ja nosta teho nopeudelle 10, sitten täydelle teholle (High).
- Sekoita 45 sekuntia, kunnes koostumus on täysin sileää.
- Kaada keitto kattilaan ja lämmitä 10 minuuttia, tai kunnes se alkaa kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla.