Mausteinen ja makea, inkiväärin ja porkkanan maut kietoutuvat tässä keitossa huumaavan maukkaaksi ateriaksi. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä. Koristele hapankermalla ja hienonnetulla korianterilla.
Inkivääri-porkkana-appelsiinikeitto
Määrä: 960 ml (4 annosta)
Aika: 21 min
Ainekset
- 450 g porkkanaa, paloiteltuna
- 120 g (½ kpl) keskikokoinen sipuli kuorittuna, siivutettuna
- 5 g (1 siivu) tuoretta inkivääriä (reilu 0,5 cm)
- 2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
- 960 ml kasvislientä
- 1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
- 360 g (3 kpl) keskikokoisia appelsiineja, kuorittuna, puolitettuna
- suolaa ja pippuria, oman maun mukaan
Valmistus
- Kuullota porkkanat, sipulit ja inkivääri, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää 480 ml kasvislientä. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Laita appelsiinit, appelsiininkuori ja keitetty kasvisliemi kasveineen Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
- Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, sitten nosta teho täydelle teholle.
- Sekoita 30–45 min, kunnes sileää. Voit säätää keiton paksuuden omaan makuusi täydelliseksi lisäämällä loput kasvisliemestä osissa, kunnes se on juuri sopivaa.
- Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.