Inkivääri-porkkana-appelsiinikeitto

Mausteinen ja makea, inkiväärin ja porkkanan maut kietoutuvat tässä keitossa huumaavan maukkaaksi ateriaksi. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä. Koristele hapankermalla ja hienonnetulla korianterilla.

Inkivääri-porkkana-appelsiinikeitto

Inkivääri-porkkana-appelsiinikeittoMäärä: 960 ml (4 annosta)
Aika: 21 min

Ainekset

  • 450 g porkkanaa, paloiteltuna
  • 120 g (½ kpl) keskikokoinen sipuli kuorittuna, siivutettuna
  • 5 g (1 siivu) tuoretta inkivääriä (reilu 0,5 cm)
  • 2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
  • 960 ml kasvislientä
  • 1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
  • 360 g (3 kpl) keskikokoisia appelsiineja, kuorittuna, puolitettuna
  • suolaa ja pippuria, oman maun mukaan

Valmistus

  1. Kuullota porkkanat, sipulit ja inkivääri, kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Lisää 480 ml kasvislientä. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Laita appelsiinit, appelsiininkuori ja keitetty kasvisliemi kasveineen Vitamix-kannuun ja sulje kansi.
  4. Käynnistä blenderi matalimmalla teholla, sitten nosta teho täydelle teholle.
  5. Sekoita 30–45 min, kunnes sileää. Voit säätää keiton paksuuden omaan makuusi täydelliseksi lisäämällä loput kasvisliemestä osissa, kunnes se on juuri sopivaa.
  6. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.